U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Base Camp & Hiking Noorwegen, Jotunheimen

Gebied

Jotunheimen is een van de mooiste nationale parken van Noorwegen en ligt zo’n 300 km boven Oslo. Het gebied wordt getypeerd door imposante bergen met eeuwige sneeuw en idyllische groene dalen, afgewisseld met mooie, zuivere meren waaruit je het water zo kunt drinken. Ook is dit het gebied waar je de hoogste berg van Noorwegen (en Noord-Europa) vindt en je pad zomaar gekruist kan worden door een kudde wilde rendieren.

Reisbeschrijving

Tijdens deze Base Camp & Hiking staat het genieten van de spectaculaire Noorse natuur centraal. We verblijven op een prachtige camping middenin het nationaal park. Van hieruit zullen we mooie dagwandelingen maken door de ongerepte omgeving en verschillende highlights aandoen. Dagelijks wordt je verrast door prachtige vergezichten en imposante bergen en bestaat de kans dat je oog in oog komt te staan met wilde rendieren. Ook is dit een ideaal gebied om de berglemming te ontmoeten. Dit diertje leeft hier altijd, maar eens in de 4 of 5 jaar is er een lemmingjaar en kom je ze in grote aantallen tegen.

Jotunheimen kent een aantal highlights die we ook zullen aandoen. Zo staat de beklimming van de Galdhøpiggen, met zijn 2469 m de hoogste berg van Noorwegen (en van Noord-Europa), op het programma. Deze berg biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving en we beklimmen hem te voet met een dagrugzakje op. Klimmateriaal is hierbij niet nodig, dus precies zoals ze het in ‘the old days’ deden.

De meertjes zitten vol lekkere vis en we gaan dus proberen om ten minste een keer verse vis als avondmaal bij elkaar te vangen. Je krijgt natuurlijk ook uitleg over hoe je de vis moet schoonmaken en we bakken de vis op een kampvuur of op brandervuur in een pan.

Bekijk voor een impressie van de highlights die je kunt verwachten hier het filmpje van onze wildernistrekking in dit gebied.

Tip

Volg al voor de reis onze complete cursus kaart, kompas en gps met 10% korting: je kunt je navigatiekennis dan tijdens de reis volop testen en perfectioneren!

INFORMATIE OVER DEZE REIS (code BCH1)

De reis

Kamperen met dagwandelingen vanaf een camping onder begeleiding van een wildernisgids. Centraal staat de spectaculaire Noorse natuur.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende verwachten:
- spectaculaire natuur
- beklimming van de Galdhøpiggen, Noorwegens hoogste berg
- vissen en bij vangst vis schoonmaken en bereiden

- bij belangstelling: workshop wildernisnavigatie (kaart, kompas, gps, zon, sterren)

- optioneel: 2-daagse rugzaktrekking met hutovernachting

! Op deze reis mag ook je hond mee

Reisduur

minimaal 5 dagen.

Moeilijkheidsgraad

Categorie 1 B/C – uitgelegd onder ‘Algemeen’.

Benodigdheden

Je krijgt voorafgaand aan de reis uitgebreide informatie over wat je moet meenemen en waar je aan moet denken. Voor de belangrijkste zaken, zoals een rugzak, een mummieslaapzak en waterdichte wandelschoenen, moet je zelf zorgen. Wij zorgen voor zaken zoals gasbranders, gas, pannen en bestek. We slapen onder tarps. Slaap je liever in een tent, dan moet je zelf een klein tentje meenemen.

Mocht je bepaalde uitrusting niet hebben, dan kun je die voor een klein bedrag bij ons huren.

Als deelnemer aan deze reis ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop, zodat je uitrusting die je nog nodig hebt - voor of na de reis - voor een extra aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen.

Inclusief

- alle campingovernachtingen
- al het eten (snacks voor tussendoor moet je zelf voor zorgen); voor vegetariërs kan een apart voedingspakket worden samengesteld
- eventueel gebruik van leenuitrusting (o.a. firesteel, Mora-bushcraftmes, tarp)
- 1 visvergunning
- begeleiding door een wildernisgids

Exclusief

- reis (carpoolen in overleg)
- extra visvergunning(en)
- persoonlijke uitgaven
- reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering (denk aan een dekking voor pakketreizen)

Bereikbaarheid

Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.
We adviseren je over mogelijkheden om op de plaats van vertrek te komen. Wil je graag een indicatie van de reiskosten? Stuur ons dan even een mailtje.

Periode

Deze reis is alleen als maatreis voor je eigen groep vanaf 4 personen te boeken. Datum in overleg.

Aantal deelnemers

Minimaal 4.

(Prijs)informatie en boeking

Prijs: op aanvraag.

 

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Algemeen.