U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Navigatieschool

Is het onze hectische tijd of misschien toch een oergevoel dat roept? Feit is dat steeds meer mensen de wilde natuur ontdekken en in de wildernis op avontuur gaan. Elk jaar zijn er jammer genoeg ook weer verhalen over avonturen die niet zo goed zijn afgelopen. Soms door pure pech, vaak omdat mensen onvoorbereid op pad gingen of hun vaardigheden hadden overschat.

Trek je graag zelfstandig de wildernis in? Dan is een goede kennis van navigatie in ieder geval onmisbaar. Waarom dat zo is?

Avontuur
Kun je werken met kaart, kompas en gps, dan wordt je trekking of hike een stuk avontuurlijker. In plaats van de vaste routes te volgen, kun je van de gebaande paden om gebieden te ontdekken waar anderen niet komen.

Veiligheid
Er zijn mensen die wildernisgebieden intrekken en teveel vertrouwen op de navigatieapp op hun telefoon. Of die hun navigatievaardigheid overschatten en verdwaald raken, met alle gevolgen van dien. Dit overkomt ook mensen die zonder navigatiehulpmiddelen op pad gaan en volledig vertrouwen op gemarkeerde routes. Je moet snel kunnen werken met coördinaten, zodat je onder alle omstandigheden direct je positie kent. Ook om deze door te geven aan de hulpdiensten als dat nodig mocht zijn.

Fun
Niet verdwaald raken in een wirwar van paden of bossen, of daar waar helemaal geen paden zijn, geeft een kick. Daarnaast is het gewoon leuk om jezelf steeds weer te verbeteren en de lat van je oriëntatieskills steeds weer een stukje hoger te leggen!

En waarom niet alleen een cursus gps?
Een gps is een ideaal apparaatje om je weg te vinden. Maar net als elk ander technologisch snufje gaat een gps een keer stuk of hij is leeg en je hebt je reservebatterijen vergeten. Wees dus altijd goed voorbereid en zorg dat je kunt terugvallen op andere technieken.

Drie navigatiecursussen

Speciaal voor mensen die navigatievaardigheden willen opdoen of hun skills willen verbeteren, hebben we drie cursussen ontwikkeld waarmee je in staat bent in wildernisgebieden te navigeren.

Wil je vooral een goede basiskennis opdoen, kies dan voor de dagcursus in Nederland. Wil je graag meer oefenen in een ander, bergachtig terrein en extra skills leren? Dan zijn de weekendcursus in het Duitse Harzgebergte en de 'high skills' weekcursus in Noorwegen een goede optie.

Certificaat

Na afloop van elke cursus ontvang je een certificaat. Op verzoek kan dit certificaat ook in het Engels worden opgesteld. Voor wildernisgebieden waar je door de lokale autoriteiten uitsluitend wordt toegelaten met aantoonbare navigatiekennis, kan een Engelstalig certificaat handig zijn.

Voor wie de cursussen onder andere zijn bedoeld

- Mensen die zelfstandig trekkings en hikes in wildernisgebieden willen gaan maken.
- Mensen die dat al doen maar meer willen weten over wildernisnavigatie.
- Avontuurlijke wandelaars die van de bestaande routes willen.
- Backpackers die naar extreme gebieden willen.

Meer leren?

Wil je meer leren dan alleen navigeren? Kies dan voor een van de cursussen van onze Trekkingschool en leer onder andere skills over wildernis-survival. In deze cursussen komen ook op de verschillende niveaus de navigatievaardigheden aan bod. 

Bekijk hieronder onze navigatiecursussen (ook onder het menu te vinden)

Navigatiecursus Nederland
Navigatiecursus Duitsland 

 

High skills navigatiecursus Noorwegen