U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Wildernistrekking | Noorwegen, Setesdal

Gebied

In het zuidwesten van Noorwegen ligt het Setesdal, een heuvelachtig gebied dat op sommige plaatsen overgaat in een echt middelgebergte met toppen tot 1500 meter. De ene keer loop je door een groen, glooiend landschap met talloze kleine meertjes, dan over indrukwekkende hoogvlaktes, die in de loop des tijds onder de schurende invloed van het gletsjerijs zijn ontstaan. De stilte van dit gebied is ongekend en mensen kom je er weinig tegen.

Tochtbeschrijving

We starten onze trekking vanaf en eindigen op een camping aan de rand van het uitgestrekte wildernisgebied waar we doorheen trekken. Bij deze rugzaktrektocht staat het genieten van de spectaculaire Noorse natuur centraal. Zo kun je hier, behalve prachtige vergezichten en imposante bergen en rotsformaties, de zuidelijkste kudde wilde rendieren tegenkomen.

Wat gaat er in onze rugzakken? Alles wat we tijdens onze trekking nodig hebben. Dus ook het eten, want onderweg zijn geen winkels. Kamperen doen we in het wild, onder een tarp, waardoor je altijd in nauw contact met de natuur staat. Eén nacht brengen we door bij kaarslicht in een knusse Noorse hut met houtkachel, die lekker diep in de Noorse wildernis verscholen ligt.

Ook kun je kennismaken met een aantal basics van wildernis-survival en bushcraft, waaronder een kampvuur maken en drinkwaterveiligheid. De idyllisch gelegen meertjes zitten vol lekkere vis, voornamelijk forel. We gaan dus proberen om ten minste een keer verse vis als avondmaal bij elkaar te vangen. Je krijgt natuurlijk ook uitleg over hoe je de vis moet schoonmaken en bereiden.

Bekijk hier een impressiefilmpje van deze trekking.

Tip

Volg al voor de reis onze complete cursus kaart, kompas en gps met 10% korting: je kunt je navigatiekennis dan tijdens de reis volop testen en perfectioneren! 

INFORMATIE OVER DEZE REIS (code WTN1)

De tocht

Wildernistrektocht onder begeleiding van een wildernisgids. Je ontdekt hoe je met minimale middelen in je rugzak op een veilige manier door de wildernis kunt trekken. Daarnaast is er aandacht voor basic bushcraft-technieken en praktische zaken over het (over)leven in de wildernis. Om aan het lopen met een rugzak te wennen, worden de afstanden geleidelijk opgebouwd.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende verwachten:

- vuur maken met een firesteel
- vissen en bij vangst schoonmaken en bereiden
- basics van wildernis-survival en bushcraft

Let op: tijdens deze trekking komen beginselen van bushcraft en survival aan bod. Wil je uitgebreid kennis over bushcraft en survival opdoen of vaardigheden leren waarmee je zelfstandig een wildernistrekking kunt lopen, kies dan voor een van de cursussen van de Trekkingschool.

Tochtduur

8 dagen.

Moeilijkheidsgraad

Categorie 2/3 B/C – uitgelegd onder ‘Algemeen’.

Benodigdheden

Je krijgt voorafgaand aan de reis uitgebreide informatie over wat je moet meenemen en waar je aan moet denken. Voor de belangrijkste zaken, zoals een rugzak, een mummieslaapzak en waterdichte wandelschoenen, moet je zelf zorgen. Wij zorgen voor zaken zoals gasbranders, gas, pannen en bestek.

Mocht je bepaalde uitrusting echter niet hebben, dan kun je die voor een klein bedrag bij ons huren. Ook hebben we een aantal leenrugzakken. De spullen die in de rugzak mee moeten, worden over groepjes van 2 verdeeld, zodat je geen dubbele spullen hoeft mee te dragen en het gewicht van je rugzak zo laag mogelijk blijft.

Als deelnemer aan deze reis ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop, zodat je uitrusting die je nog nodig hebt - voor of na de reis - voor een extra aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen.

Inclusief

- alle overnachtingen (inclusief 2 campingovernachtingen, 1 hutovernachting)
- al het eten (snacks voor tussendoor moet je zelf voor zorgen); voor vegetariërs / veganisten kan een apart voedingspakket worden samengesteld
- gebruik van leenuitrusting (o.a. firesteel, Mora-bushcraftmes, tarp - slaap je liever in een tent, dan moet je zelf voor een lichtgewicht trekkerstentje zorgen)
- 1 visvergunning
- begeleiding door een wildernisgids / survivalinstructeur
- gebruik van kaarten, kompas en gps (voor wie heeft meegedaan aan de navigatiecursus in Wierden)

Exclusief

- reis (eventueel carpoolen in overleg)
- extra visvergunning(en)
- persoonlijke uitgaven
- reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering (denk aan een dekking voor pakketreizen)

Bereikbaarheid

Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.
We adviseren je over mogelijkheden om op de plaats van vertrek te komen. Wil je graag een indicatie van de reiskosten? Stuur ons dan even een mailtje.

Periode

Zie voor exacte reisdata de Agenda.

Aantal deelnemers

Maximaal 8.

(Prijs)informatie en boeking

Prijs: € 799,- incl. btw per persoon

Boek je uiterlijk een half jaar van tevoren, dan ontvang je 25 euro korting - korting geldt niet bij boeking via Extreme Survival.

 

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Algemeen.