U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Wildernistrekking | Zweden, Värmland

Gebied

Midden-Zweden wordt gekenmerkt door talloze grote en kleine meren, die worden omgeven door uitgestrekte bossen en moerasgebieden. Dit gebied vormt het decor voor een schitterende meerdaagse rugzaktrektocht door glooiend terrein, waarin natuurhighlights worden afgewisseld met leerzame momenten in wildernis-survival.

Tochtbeschrijving

We trekken te voet door het gebied en nemen alles wat we nodig hebben mee in onze rugzakken. Het prachtige landschap zal ons ondertussen telkens weer verrassen met spectaculaire vergezichten en idyllische plekjes in de natuur. Daarnaast leer je onderweg en in het kamp een aantal beginselen van het overleven in de wildernis.

Een enkele keer overnachten we ‘luxe’ in een van de open shelters of hutten met kachel in het gebied, maar meestal slaap je onder je tarp.
Met vuur maken houd je je de hele week bezig. Onder wildernisomstandigheden kan vuur maken namelijk een echte beproeving zijn en daarom is het belangrijk dit goed in de vingers te hebben.

Koken in de wildernis is een ervaring op zich. Een oven of steengrill bouw je met materialen die je gewoon in de natuur vindt. Brood bakken we zelf op het vuur. De meren zitten boordevol vis en je vers gevangen en bereide snoek smaakt erg lekker als je een dag met je rugzak op hebt gelopen. Voor het geval dat je ooit echt in een overlevingssituatie terechtkomt, behandelen we een aantal jachttechnieken en vallen.

In het gebied leven bijzondere dieren. Met een beetje geluk horen we huilende wolven en dan zijn er nog de bevers, elanden, dassen, vossen, eekhoorns, raven, uilen en andere dieren die het verblijf in de wildernis tot iets onvergetelijks maken. 

Bekijk hier een impressiefilmpje van deze trekking

Tips

Volg al voor de reis onze complete cursus kaart, kompas en gps met 10% korting: je kunt je navigatiekennis dan tijdens de reis volop testen en perfectioneren!

Dit gebied is erg geschikt voor kanotochten. Na de trekking kun je eventueel op eigen gelegenheid nog een of meerdere dagen de talloze meren bevaren om de natuur die je een week lang te voet hebt doorkruist, vanaf het water te ervaren. Kano's kun je ter plaatse huren. Een aanrader is een overnachting te maken op een van de onbewoonde eilandjes die in de meren liggen.

Vlakbij ons vertrekpunt kun je voor 1 of meerdere nachten ook een huisje huren. Lijkt het je leuk om voor of na de trekking in zo'n huisje te verblijven, vraag ons dan naar de informatie. Regel de boeking op tijd!

INFORMATIE OVER DEZE REIS (code WTZ1)

De tocht

Wildernistrektocht onder begeleiding van een wildernisgids. Je leert hoe je met minimale middelen in je rugzak op een veilige manier door de wildernis kunt trekken. Daarnaast is er aandacht voor basic survival- en bushcrafttechnieken en praktische zaken over het (over)leven in de wildernis. Om aan het lopen met een rugzak te wennen, worden de afstanden geleidelijk opgebouwd.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende verwachten:
- vuur maken
- spoorzoeken, o.a. bevers, elanden, herten, wolven
- jachttechnieken en vallen maken (we vangen geen dieren, uitgezonderd vis)
- vissen en bij vangst schoonmaken en bereiden
- koken met natuurlijke middelen
- basic overlevingstechnieken

Let op: tijdens deze trekking komen beginselen van bushcraft en survival aan bod. Wil je uitgebreid kennis over bushcraft en survival opdoen of vaardigheden leren waarmee je zelfstandig een wildernistrekking kunt lopen, kies dan voor een van de cursussen van de Trekkingschool.

Tochtduur

8 dagen.

Moeilijkheidsgraad

Categorie 2 A/B - uitgelegd onder 'Algemeen'Deze tocht is ideaal voor wie zijn eerste wilderniservaring in een gematigde omgeving wil opdoen.

Benodigdheden

Je krijgt voorafgaand aan de reis uitgebreide informatie over wat je moet meenemen en waar je aan moet denken. Voor de belangrijkste zaken, zoals een rugzak, een mummieslaapzak en waterdichte wandelschoenen, moet je zelf zorgen. Wij zorgen voor zaken zoals gasbranders, gas, pannen en bestek.

Mocht je bepaalde uitrusting echter niet hebben, dan kun je die voor een klein bedrag bij ons huren. Ook hebben we een aantal leenrugzakken. De spullen die in de rugzak mee moeten, worden over groepjes van 2 verdeeld, zodat je geen dubbele spullen hoeft mee te dragen en het gewicht van je rugzak zo laag mogelijk blijft.

Als deelnemer aan deze reis ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop, zodat je uitrusting die je nog nodig hebt - voor of na de reis - voor een extra aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen.

Inclusief

- alle overnachtingen
- kaart om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten in het natuurreservaat (shelters, brandhout)
- 1 visvergunning
- gebruik van leenuitrusting (o.a. firesteel, Mora-bushcraftmes, tarp - slaap je liever in een tent, dan moet je zelf voor een klein trekkerstentje zorgen)
- al het eten (snacks voor tussendoor moet je zelf voor zorgen); voor vegetariërs / veganisten kan een apart voedingspakket worden samengesteld
- begeleiding door een wildernisgids / survivalinstructeur
- gebruik van kaarten, kompas en gps (voor wie heeft meegedaan aan de navigatiecursus in Wierden)

Exclusief

- reis (carpoolen in overleg)
- extra visvergunning(en)
- persoonlijke uitgaven
- reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering (denk aan een dekking voor pakketreizen)

Bereikbaarheid

Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.
We adviseren je over mogelijkheden om op de plaats van vertrek te komen. Wil je graag een indicatie van de reiskosten? Stuur ons dan even een mailtje.

Periode

Zie voor exacte reisdatums de Agenda.

Aantal deelnemers

Maximaal 7.

(Prijs)informatie en boeking

Prijs: € 795,- (incl. btw) per persoon. 

Boek je uiterlijk een half jaar van tevoren, dan ontvang je 25 euro korting.

 

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Algemeen.