U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Sneeuwschoenwandelen Duitse Harz

Gebied

De Harz is een bijzonder mooi middelgebergte op slechts 4 uur rijden van de Nederlandse grens. Door de vele naaldbossen is het er altijd groen en in combinatie met een dik pak sneeuw en mooie vergezichten, staat het gebied garant voor onvergetelijke ervaringen. De Harz staat ook bekend om zijn indrukwekkende dierenwereld, waarvan de lynx het meest tot de verbeelding spreekt.

Type reis

Weekend sneeuwschoenwandelen (3 dagen)

Sneeuwschoenwandelen en winterkamperen.
Alleen bij voldoende sneeuwval (zie "Alert" verderop).

Reisbeschrijving

De Duitse Harz leent zich uitstekend voor prachtige tochten op de sneeuwschoenen. Na een korte introductie in het sneeuwschoenwandelen, volgen we avontuurlijke routes door groene naaldwouden naar de toppen van de Hochharz. We overnachten op een camping in eigen tenten. s’ Avonds heb je de tijd voor jezelf. Je kunt in het warme campinggebouw of met een lekker drankje rond het kampvuur gaan zitten of meegaan met een avondwandeling.

Onze uitvalsbasis is een kleine camping in de HochHarz. Deze camping is idyllisch gelegen aan de rand van het nationaal park en biedt altijd uitzicht op de hoogste top van de Harz, de Brocken (1142 meter).

INFORMATIE OVER DEZE REIS (code WED1)

De reis

Begeleid sneeuwschoenwandelen of winterwandelen met winterkamperen. De tochten gaan door de ongerepte natuur en langs highlights van het nationaal park Harz. Overnachting in eigen tenten.

Je kunt onder andere het volgende verwachten:
- sneeuwschoenwandelen
- winterkamperen
- avondwandeling
- kampvuur

Reisduur

Weekend (3 dagen): vrijdag 15 uur t/m zondag circa 15 uur.

Moeilijkheidsgraad

Categorie 1 B/C - uitgelegd onder 'Algemeen'.

Benodigdheden

Je krijgt voorafgaand aan de reis uitgebreide informatie over wat je moet meenemen en waar je aan moet denken. Voor de belangrijkste zaken, zoals een dagrugzak, een mummieslaapzak (en/of heel veel dekens) en waterdichte (winter)wandelschoenen, moet je zelf zorgen. Wij zorgen voor zaken zoals branders, brandstof, pannen en bestek.
Mocht je bepaalde uitrusting echter niet hebben, dan kun je die voor een klein bedrag bij ons huren.

Als deelnemer aan deze reis ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop, zodat je uitrusting die je nog nodig hebt - voor of na de reis - voor een extra aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen.

Inclusief

- campingovernachtingen - een tentje moet je zelf meenemen
- alle maaltijden (3 per dag) (snacks voor tijdens het lopen moet je zelf voor zorgen)
- meeste uitrusting (na inschrijving ontvang je een overzicht van wat je zelf moet meenemen)
- gratis gebruik van sneeuwschoenen en stokken
- begeleiding door een wildernisgids
- glühwein

Exclusief

- reis (carpoolen in overleg)
- persoonlijke uitgaven
- reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering (denk aan een dekking voor pakketreizen)

Bereikbaarheid

Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. We adviseren je over reismogelijkheden ernaartoe. Wil je graag een indicatie van de reiskosten? Stuur ons dan even een mailtje.

Periode

December - Januari - Februari.

Northern Pioneers Alert - sneeuwschoenwandelen
In de winter valt in de Harz altijd een dik pak sneeuw. De periode is echter onzeker. Daarom kun je je gratis abonneren op onze 'Alert'. Zodra er voldoende sneeuw ligt versturen we een ‘Alert’ en kun je beslissen of je meegaat sneeuwschoenwandelen. Je ontvangt deze melding meestal tussen 1 en 2 weken voor de aanvangsdatum. Als je op de 'Alert'-lijst staat, heb je voorrang bij de aanmelding.

Wil je de ‘Alert’ ook ontvangen? Schrijf je hier dan voor in door een e-mail te sturen naar info@northern-pioneers.nl met in het onderwerp ‘Alert sneeuwschoenwandelen’.

Wil je alvast zeker zijn van een plaats zodra er sneeuw ligt? Stuur ons dan een e-mail en vermeld daarin dat je graag wilt reserveren voor een weekend sneeuwschoenwandelen in de Harz. Overigens zit je aan zo'n reservering niet vast en hoef je pas te betalen als je definitief meegaat.

Aantal deelnemers

Maximaal 8.

(Prijs)informatie en boeking

Prijs: € 249,- (inclusief btw) per persoon.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Algemeen.