Cursus Twente – bushcraft | survival

Op een houtblok in een bos maken cursisten een vuurtje aan met een firestriker.


Bestemming: Twente
Duur: 3 dagen
Prijs: € 225,-
Niveau: beginners
Datum: 8 t/m 10 april 2022 (meer data: zie agenda)

Wil je graag iets leren over wildernis-survival, maar weet je niet of het echt iets voor jou is? Dan is dit bushcraft- en survivalweekend de ideale manier om dit te ontdekken. Je maakt laagdrempelig en in een kleine groep kennis met de beginselen van het overleven in de natuur.

Activiteiten
Slapen onder een tarp | vuur maken met een firestriker | outdoorkoken | eetbare planten | jachttechnieken | basis van kaart, kompas en gps | hiken | genieten van de natuur

Overleven in de natuur

Wil je graag iets leren over overleven in de natuur, maar wil je daarvoor niet direct een hele week naar het buitenland? Dan is ons bushcraft- en survivalweekend in Nederland een goede keus. Je maakt tijdens zo’n weekend op een laagdrempelige manier kennis met de beginselen van bushcraft en survival in een kleine groep.

Gebied

Ook al heeft Nederland niet zulke grote natuurgebieden als bijvoorbeeld Zweden, je kunt in ons land prima overlevingstechnieken leren. We nemen je tijdens deze weekendcursus mee naar ons basiskamp op een kleine camping midden in de fraaie Twentse natuur.

Beschrijving van het cursusweekend

Tijdens het weekend slaap je onder een tarp, in nauw contact met de natuur. Door de open opstelling van een tarp kan het zomaar zijn dat je ’s ochtends gewekt wordt door een brutale eekhoorn of een nieuwsgierige vogel.
Je leert veilig omgaan met je belangrijkste maatje in survivalsituaties: het bushcraftmes. Daarnaast ontdek je hoe je (veilig) vuur maakt met materialen uit het bos, krijg je een korte workshop navigeren met kaart, kompas en gps, maak je een aantal vallen (zonder dieren te doden) en komen verschillende andere overlevingstechnieken langs.
Onze maaltijden koken we op het kampvuur en je leert op verschillende manieren brood bakken. In bos en veld gaan we op zoek naar eetbare planten en we proberen daarmee een maaltijd samen te stellen.

Wat je onder andere gaat leren
– Messnijtechnieken en mesveiligheid
– Overnachten onder een tarp in contact met de natuur
– (Veilig) vuur maken met een firestriker
– Jachttechnieken en vallen maken (we doden geen dieren)
– Outdoor koken
– Basic overlevingstechnieken
– Workshop navigeren met kaart, kompas en gps
– Eetbare planten

Na deze cursus
Je kunt meedoen aan een van de volgende vervolgcursussen.
Module 1 Essential basics – Zweden | leer skills voor trekkings in wildernisgebieden
Je ontvangt € 25,- korting op deze cursus.
Cursus Bushcraft Zweden | leer hoe je langere tijd in de wildernis kunt overleven
Je ontvangt € 25,- korting op deze cursus.

Lees meer over deze cursus

Algemeen
3-daagse cursus, waarin je kennis maakt met de beginselen van bushcraft en survival. Je wordt begeleid door een erkend wildernisgids/survivalinstructeur. De cursus is van vrijdagmiddag tot zondagmiddag.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Inspanningscategorie
Categorie 1 A – zie uitleg onder Algemeen.

Uitrusting
Voorafgaand aan de cursus ontvang je een uitgebreide paklijst waarop je precies kunt zien wat je zelf moet meenemen en waar wij voor zorgen. Wat je zelf in ieder geval moet meenemen zijn persoonlijke zaken, zoals een dagrugzak, (mummie)slaapzak en wandelschoenen. Daarnaast kun je van ons een aantal items huren, zoals slaapmatten.

Voeding, ook voor vegetariërs en veganisten
Wij zorgen voor alle maaltijden. Snacks voor tussendoor moet je zelf meenemen. Ben je vegetariër of veganist of heb je een allergie? We houden rekening met je wensen.

Inclusief
– alle overnachtingen
– alle maaltijden
– gebruik van leenuitrusting, o.a. firestriker, bushcraftmes, tarp – slaap je liever in een tent, dan moet je zelf een trekkerstentje meenemen
– gebruik van kaartmateriaal, kompas en gps

Exclusief
– reis
– persoonlijke uitgaven
– reis- en/of annuleringsverzekering

Ernaartoe
Het gebied is goed te bereiken met de auto en redelijk met het openbaar vervoer. Je ontvangt voorafgaand uitgebreide informatie over de mogelijkheden om naar de plek van samenkomst te reizen. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

STO Garant Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Bekijk ook de voorwaarden van Northern Pioneers.