Over ons

Tom Verrillo wildernisgids een selfie met uitzicht op het landschap van Noorwegen.

Tom Verrillo | Oprichter en wildernisgids
Sinds 2001 heb ik in uiteenlopende wildernisgebieden schitterende trektochten gelopen waarbij ik volledig op mijzelf was aangewezen. Het liefst ging ik naar gebieden waar ik alleen was met de natuur en ik geen mensen zou tegenkomen. De natuur, zo heb ik op mijn tochten ontdekt, is belangrijk voor de mens. Met een rugzak dagenlang de ruige wildernis in, is niet alleen een mooie manier om sportief en actief bezig te zijn en spectaculaire natuur en prachtige wilde dieren te zien. Het is ook een manier om – zonder zweverig te doen – helemaal tot jezelf te komen, je eigen grenzen te verleggen en nieuwe inzichten op te doen. Met Northern Pioneers wil ik al het moois dat ik in de wildernis heb beleefd en gezien, ook anderen laten ervaren. En omdat ik van een persoonlijke sfeer houd, ga ik alleen met kleine groepen op pad.

Opleiding en ervaring
Veel van mijn kennis over de wildernis en mijn ervaring heb ik in eerste instantie in de praktijk opgedaan. Ik heb tochten met groepen gelopen, veel solo, ook met mijn trouwe hond Laika, en met mijn gezin. Tijdens mijn eerste trekkings leerde ik – soms letterlijk – met vallen en opstaan de ins en outs van wildernistrekkings. Als autodidact heb ik veel over het (over)leven in de natuur geleerd door te lezen en overlevingstechnieken zelf uit te proberen. Daarnaast heb ik een aantal cursussen over bushcraft gevolgd en heb ik kennis van dieren, diersporen en eetbare planten om mensen onderweg zoveel mogelijk mooie dingen te kunnen laten zien. Tijdens mijn opleiding tot wildernisgids – zomer- en winterspecialist – in Nederland, Frankrijk en Canada tussen 2009 en 2014 heb ik geleerd hoe je mensen op een veilige, goede en leuke manier door wildernisgebieden kunt gidsen. Naast theorie deden we veel praktijkervaring op over onder andere oriëntatie, overlevingstechnieken en groepsdynamica, maar we werden ook fysiek beproefd onder soms barre omstandigheden. Sinds 2015 ben ik fulltime wildernisgids.

Opleidingen:

Logo CSWI


Gediplomeerd wildernisgids / survivalinstructeur (voor alle seizoenen) (IWG / CSWI – International Wilderness Guide – Canadian Survival and Woodstravel Instructor) – deze Canadese opleiding wordt erkend door the Interpretive Guides Association, the Wilderness Guides Association, the Rocky Mountain Parks and Parks Alberta.

Erkend WGA-wildernisgids.

Verschillende bushcraft- en survivaltrainingen

Wilderness First Aid (wildernis-EHBO) – Canadian Red Cross
Search and rescue training.

Logo WGA

Ik ben lid van de Wilderness Guides Association (WGA), de beroepsvereniging voor wildernisgidsen. Deze vereniging stelt aan haar leden hoge eisen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, organisatorische vaardigheden en kennis.

Sandra Verrillo zittend in een kano samen met haar hond Max op het Glaskogen meer in Zweden

Sandra Verrillo-Smit
Als Tom onderweg is in Scandinavië, ben ik het aanspreekpunt voor Northern Pioneers. Ik houd mij o.a. bezig met de administratieve kant van het bedrijf en social media. Daarnaast heb ik de website gemaakt en beheer ik deze.
Ik wandel graag in de Nederlandse natuur, het liefst met onze honden, en heb samen met Tom en ons gezin een aantal mooie trekkings in Zweden, Frankrijk en Nederland gemaakt en een kanotocht van een week in Zweden. We gaan ook graag naar Texel om even lekker niks te doen, of naar de Duitse Harz voor een actief weekend hiken.

Logo Erkend Leerbedrijf

Northern Pioneers is een erkend SBB-leerbedrijf.

Stagiairs

Joost Branderhorst staat in wandelkleding met rugzak op een zandpad met uitzicht op bergen

2018/2019
Joost Branderhorst – CIOS Arnhem
Van jongs af aan heb ik altijd al bewondering gehad voor de natuur mede dankzij mijn grote held Bear Grylls. Hoe wilder hoe beter. De natuur was de plek waar ik helemaal tot mijzelf en tot rust kon komen. Daar heb ik geleerd hoe je vuur kon maken met een paar stukken hout, onderkomens kan maken van alleen maar natuurlijke materialen en kan leven met voedsel van het land. Vanaf mijn 15e ben ik dankzij mijn vader begonnen met trektochten in de natuur. Door die grote passie en liefde voor de wilde natuur wilde ik graag dat andere mensen hetzelfde konden beleven als ik. Na het behalen van mijn diploma van de Mavo ben ik daarom naar het CIOS in Arnhem gegaan om de opleiding tot Buitensport Coördinator te volgen. Hier zit ik momenteel in het 2e jaar. In dit jaar heb ik ook bij Northern Pioneers stage gelopen bij Module 1 van de trekkingsschool in Zweden. De aankomende 2 schooljaren, 2018-2019 en 2019-2020, zal ik Tom assisteren bij alle tochten en cursussen om zo mijn kennis te verbreden in het lesgeven en begeleiden bij outdoor/survival-tochten.

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van onze activiteiten.