Northern Pioneers Wildernistrekkings

Wildernistrekkings en bergtrekkings
door de ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen.
Rugzaktrektochten in Duitsland.
Back-to-basics leven? Bekijk hieronder onze tochten!


Duitsland – Harz

Uitzicht tijdens trekking vanaf Harzgebergte de Brocken in Duitsland


Ben je nieuwsgierig of een rugzaktrekking iets voor jou is? Ervaar het tijdens deze laagdrempelige mini-trektocht in het Harzgebergte.Zweden – Värmland

Cursisten wildernistrekkings staan met rugzak bovenop rotsen met uizicht over een meer in zweden

Een glooiend, sprookjesachtig landschap van uitgestrekte bossen, moerassen en heldere meren. De perfecte omgeving voor je eerste wildernistrekking!


Trektocht met rugzakken en rendiergewei door een Noors dal


Noorwegen – Setesdal

Trektocht met rugzakken en rendiergewei door een Noors dal

De midzomer is op zijn hoogtepunt, de nachten worden niet meer donker. Een mooi moment om aan te sluiten bij deze fraaie bergtrekking voor beginners.


Hiking lang de Kyrkja in Jotunheimen Noorwegen


Noorwegen – Jotunheimen

Hiking lang de Kyrkja in Jotunheimen Noorwegen


Zoek je een fysieke en mentale uitdaging? Dan is deze extreme trekking door ongerepte, ruige bergwildernis de tocht voor jou!Trekkingexpeditie

Tijdens een hiking met Northern Pioneers ontmoeten we een groepje rendieren dat staat te grazen in een heuvellandschap in Noorwegen Dovrefjell.

Deze mysterytrekking komt binnenkort online.
– vanaf 2024 –


Erkend CSWI/IWG & WGA-wildernisgids | Erkend SBB-leerbedrijf

Onze wildernistrekkings en bergtrekkings zijn een uniek avontuur waarbij je in meerdere dagen door de wildernis van Zweden of Noorwegen trekt. Alles wat we onderweg nodig hebben gaat mee in onze rugzakken. In de gebieden die we doorkruisen, kom je namelijk geen winkels tegen. We zijn dus volledig zelfvoorzienend! Kamperen doen we in the-middle-of-nowhere onder een tarp of in een tent. Bij sommige tochten verblijven we een nachtje in een basic schuilhut of een knusse berghut met houtkachel.

Het zal heel even wennen zijn om de luxe van onze moderne maatschappij achter je te laten. Maar je zult snel wennen aan dit back-to-basics leven. De natuur wordt je nieuwe thuis. Het eenvoudige ritme van lopen, slapen, eten brengt je in een andere gemoedstoestand. En als je opstaat word je begroet door een mooi uitzicht, de frisse geur van de natuur of een nieuwsgierige vogel die je tarp in kijkt. In deze trekkings zit altijd een aspect van wildernis-survival en bushcraft. Dat kan bijvoorbeeld vuur maken zijn of het vinden en zuiveren van natuurwater. Vissen doen we als het kan. En als we eetbare planten tegenkomen, dan zal de gids je daarover vertellen en van laten proeven. Een mooie manier van leven, die ons dichter bij de natuur brengt.

De rugzaktrektochten in Duitsland zijn voor de absolute beginner. Deze tochten zijn een goede opstap naar de wildernis- of bergtrekkings.

In de natuur leven is een ideale manier om even helemaal te onthaasten en mentaal tot rust te komen. Pas op: dit kan tot nieuwe inzichten in je huidige leven leiden 🙂

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers?
Lees hier alle klantervaringen

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van onze activiteiten.