Northern Pioneers Navigatieschool

Wil je leren navigeren of je navigatievaardigheden verbeteren? Onze Navigatieschool biedt cursussen in Nederland, Duitsland en Noorwegen. Bekijk hieronder ons aanbod!

CURSUSSEN


Kaart-kompas-gps
Basis
Nederland

Twee cursisten in winterkleding zitten in het bos op de knieen met een kaart en kompas en papier en pen in de handen hun route te bepalen.

Wil je in 1 dag de belangrijkste aspecten van het navigeren met kaart, kompas en gps leren met een oefenmiddag in het bos?Kaart-kompas-gps
Basis+
Nederland

Twee cursisten van Northern Pioneers staan in de bossen van Vasse Twente samen op een landkaart te kijken met een kaarthoekmeter erbij.

Wil je de Basis-cursus met extra theorie en oefenen en tegelijk een weekendje kamperen in de Twentse natuur?Kaart-kompas-gps
High Skills
Duitsland

Cursist zit op een bank van de picknicktafel en meet met een kaarthoekmeter de route op een landkaart en naast hem ligt een gps.

Wil je ook leren met de zon en de sterren te navigeren en oefenen onder bergachtige omstandigheden?


Rendiergewei vinden tijdens een wildernistrekking in Noorwegen.


Navigatietrekking
High Skills+
Noorwegen

Rendiergewei vinden tijdens een wildernistrekking in Noorwegen.


Wil je op hoog niveau leren navigeren in echte wildernis? En weten hoe de zon, de maan en de sterren je de weg wijzen?


Erkend CSWI/IWG & WGA-wildernisgids | Erkend leerbedrijf

Speciaal voor mensen die willen leren navigeren of hun navigatievaardigheden willen verbeteren, hebben we cursussen ontwikkeld waarmee je in staat bent in wildernis- en berggebieden te navigeren. Je kunt kiezen uit verschillende cursusniveaus in Nederland. Daarnaast is er een uitdagende High Skills-navigatietrekking in de wildernis van Noorwegen, waaraan je als beginner en ook als oud-cursist van de Navigatieschool kunt meedoen.

Waarom zou je een navigatiecursus volgen?

Avontuur
Kun je werken met kaart, kompas en gps, dan wordt je trekking of hike een stuk avontuurlijker. In plaats van de vaste routes te volgen, kun je van de gebaande paden om gebieden te ontdekken waar anderen niet komen.

Cursus in kaart kompas en gps en miswijzing en declinatie in overijssel

Veiligheid
Er zijn mensen die wildernisgebieden intrekken en daarbij vertrouwen op de navigatieapp op hun telefoon. Of die hun navigatievaardigheid overschatten en verdwaald raken, met alle gevolgen van dien. Dit overkomt ook mensen die zonder navigatiehulpmiddelen op pad gaan en volledig vertrouwen op gemarkeerde routes. Je moet snel kunnen werken met coördinaten, zodat je onder alle omstandigheden direct je positie kent. Ook om deze door te kunnen geven aan de hulpdiensten als dat nodig mocht zijn.

Fun
Niet verdwaald raken in een wirwar van paden of bossen, of daar waar helemaal geen paden zijn, geeft een kick. Daarnaast is het gewoon leuk om jezelf steeds weer te verbeteren en de lat van je navigatieskills steeds weer een stukje hoger te leggen!

En waarom niet alleen een cursus gps?
Een gps is een ideaal apparaatje om je weg te vinden. Maar net als elk ander technologisch snufje gaat een gps een keer stuk. Of hij is leeg en je bent je reservebatterijen vergeten. Wees dus altijd goed voorbereid en zorg dat je kunt terugvallen op andere technieken. Daarom leren wij je werken met de 3-eenheid.

Deelnemers aan deze cursussen
– Mensen die zelfstandig trekkings en hikes in wildernisgebieden willen gaan maken.
– Mensen die dat al doen maar meer willen weten over wildernisnavigatie.
– Avontuurlijke wandelaars die van de bestaande routes willen.
– Hikers die langeafstandswandelpaden willen gaan lopen (bijv. Pacific Crest Trail, Appalachian Trail).
– Backpackers die naar extreme gebieden gaan.
– Reisleiders en vrijwillige tochtbegeleiders van algemene reisorganisaties, die hun klanten meenemen naar afgelegen natuurgebieden.
– Beoefenaars van canitrail, canicross of trailrunning.
– Burgers die zich willen voorbereiden op een carrière in het leger (o.a. KCT).

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers?
Lees hier alle klantervaringen

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van onze activiteiten.