Navigatietrekking – Noorwegen

Cursist rugzaktrektocht hiked met rugzak en wandelstok over rotsachtig heuvels in het ruige berggebied in Noorwegen Setesdal.


Bestemming: Noorwegen, Setesdal
Duur: 7 dagen (High Skills+)
Prijs: € 799,- p/p
Niveau: gevorderden, oud-cursisten Navigatieschool
Datum: maatreis (zie agenda)

Test jezelf onder ultieme omstandigheden! Weet je al wat van navigatie of heb je deelgenomen aan een van de cursussen van onze Navigatieschool? Breid je vaardigheden dan verder uit tijdens deze uitdagende navigatietrektocht. Hoe goed je bent, ontdek je tijdens de 2-daagse dropping. Voor groepen ook te boeken als complete navigatiecursus!

Activiteiten
Wandelen met een rugzak | navigeren met kaart, kompas en gps | navigeren met de zon, de maan en de sterren | wildkamperen | bergwandelen | dropping

Wat je deze week gaat doen

Na een korte herhaling van de belangrijkste navigatietechnieken, trekken we de wildernis in voor een 5-daagse trekking. Je gaat je vaardigheden uitgebreid toepassen onder echte wildernisomstandigheden in een bergachtig gebied. Waar nodig krijg je extra uitleg en ondersteuning. We kamperen in het wild.

De nadruk ligt op
– Navigeren met kaart, kompas en gps
– Navigeren met de zon, de maan en de sterren
– Navigeren met hoogtelijnen
– Werken met stappen tellen
– Nachtnavigatie
– Tochtplanning en veiligheid

Bij de cursus krijg je een uitgebreide, helder geschreven reader die je thuis als naslagwerk kunt gebruiken om je kennis op te frissen. Bij deze cursus krijg je ook de reader ‘Navigeren met hemellichamen’.

De dropping, je ultieme test
Aan het einde van de week word je – meestal met zijn tweeën – gedropt en loop je in twee dagen terug naar het basiskamp. Onderweg kun je al je nieuwe vaardigheden in de praktijk testen.

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvang je het High Skills+-certificaat. Op verzoek kan dit certificaat ook in het Engels worden opgesteld. Voor buitenlandse wildernisgebieden waar je uitsluitend wordt toegelaten met aantoonbare navigatiekennis, kan een Engelstalig certificaat handig zijn.

Lees meer over deze cursus

Kortingen
€ 25,- korting voor oud-cursisten van onze Navigatieschool

Algemeen
7-daagse navigatiecursus voor gevorderden, waarvan 2 dagen basiskamp en 5 dagen trekking. Je moet een basiskennis hebben van navigeren met kaart, kompas en gps. Oud-cursisten van alle cursussen van onze Navigatieschool hebben voldoende basiskennis voor deze navigatietrekking. Je wordt begeleid door een gediplomeerd wildernisgids.
👉 Als maatreis: deze cursus is ook los te boeken voor groepen vanaf 4 personen als complete navigatiecursus van Basis naar High Skills+

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Inspanningscategorie
Categorie 2 B/C – zie uitleg onder Algemeen.

Te lopen afstand
Tussen circa 30 en 70 km (6 tot 12 km per dag). De afstand die we lopen is afhankelijk van waartoe de groep in staat is. Bepalend is het tempo van de langzaamste loper. De afstanden worden geleidelijk opgebouwd om aan het lopen met een rugzak te wennen.

Uitrusting
Voorafgaand aan de reis ontvang je een uitgebreide paklijst waarop je precies kunt zien wat je zelf moet meenemen en waar wij voor zorgen. Wat je zelf in ieder geval moet meenemen zijn persoonlijke zaken, zoals een trekkingrugzak, mummieslaapzak en wandelschoenen. We hebben een aantal extra trekkingrugzakken, die we gratis uitlenen. Daarnaast kun je van ons een aantal items huren, zoals slaapmatten. De spullen die mee moeten in de rugzak, worden over groepen van 2 verdeeld om het gewicht zo laag mogelijk te houden.

Voeding, ook voor vegetariërs en veganisten
Wij zorgen voor alle maaltijden. Snacks voor tussendoor moet je zelf meenemen. Ben je vegetariër of veganist of heb je een allergie? We houden rekening met je wensen.

Inclusief
– alle overnachtingen
– alle maaltijden
– gebruik van kaarten, kompas, gps en overige navigatiebenodigdheden
– gebruik van leenuitrusting, o.a. firestriker, bushcraftmes, tarp – slaap je liever in een tent, dan moet je zelf een trekkerstentje meenemen
– uitgebreide, helder geschreven readers
– certificaat

Exclusief
– reis
– persoonlijke uitgaven
– reis- en/of annuleringsverzekering

Ernaartoe
Het gebied is goed te bereiken met de auto en redelijk goed met het openbaar vervoer. Je ontvangt voorafgaand uitgebreide informatie over de mogelijkheden om naar de plek van samenkomst te reizen. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

STO Garant Op deze pakketreis is de garantieregeling van STO Garant van toepassing|Bekijk ook onze voorwaarden.