Cursus kaart, kompas en gps (Basis) – Nederland

Cursist maakt met kaarthoekmeter en stift aantekeningen op een landkaart voor een routebepaling


Bestemming: Wierden, Sallandse Heuvelrug
Duur: 1 dag (Basis)
Prijs: € 75,- p/p
Niveau: beginners
Datum: meerdere data (zie agenda) | ook op afspraak

Tijdens deze dagcursus leer je de technieken die je minimaal moet beheersen om te kunnen navigeren met kaart, kompas en gps. Na de cursus beschik je over voldoende praktische kennis om met deze navigatiemiddelen zelfstandig je weg te vinden in wildernisgebieden, de bergen en natuurlijk ook de Nederlandse natuur.

Activiteiten
Navigeren met kaart, kompas en gps

Wat ga je onder andere leren
Gecombineerd gebruik van kaart, kompas en gps

Kaart
– Uitleg over kaarten en informatie die je hierop kunt vinden

Kompas
– Uitleg over het kompas
– Koers schieten
– De begrippen declinatie, inclinatie, miswijzing
– Uitleg over en toepassing van de declinatiecorrectie

Gps
– Uitleg over de gps-ontvanger
– Waypoints
– Werken met de kaarthoekmeter

Bij de cursus krijg je een uitgebreide, helder geschreven reader die je thuis als naslagwerk kunt gebruiken om je kennis op te frissen.

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvang je het ‘Basis’-certificaat. Op verzoek kan dit certificaat ook in het Engels worden opgesteld. Voor buitenlandse wildernisgebieden waar je uitsluitend wordt toegelaten met aantoonbare navigatiekennis, kan een Engelstalig certificaat handig zijn.

Lees meer over de dagcursus

Kortingen
– 10% korting op deze Basis-cursus voor deelnemers aan onze wildernistrekkings – leer vooraf navigeren en perfectioneer je kennis tijdens de trekking
– € 25,- korting op de High Skills-cursus in Duitsland en de navigatietrekking in Noorwegen voor oud-deelnemers van deze Basis-cursus

Algemeen
1-daagse praktische navigatiecursus met beperkte theorie en een oefendeel in het bos. Je krijgt les van een gediplomeerd wildernisgids. De cursus is van 9.00 uur tot circa 17.00 uur. Bij deze cursus wordt geadviseerd de opgedane kennis thuis nog eens in de praktijk te herhalen. Daarvoor krijg je tips mee.
Als alternatief voor deze cursus kun je ook kiezen voor de uitgebreidere Basis+, de zeer uitgebreide High Skills of de navigatietrekking.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

👉 Deze cursus kan voor 1 t/m 3 personen ook op afspraak worden gegeven op een zaterdag of doordeweekse dag. De vaste prijs bedraagt dan € 225,-. Vanaf 4 personen bedragen de extra kosten € 75,- euro per extra deelnemer.

Inspanningscategorie
Categorie 1 A – zie uitleg onder Algemeen.

Inclusief
– gebruik van kaarten, kompas, gps en overige navigatiebenodigdheden
– uitgebreide, helder geschreven reader
– certificaat

Ernaartoe
Wierden is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Het ochtendprogramma wordt in onze cursusruimte in Wierden gegeven. ’s Middags rijden we naar de Sallandse Heuvelrug voor het vervolgprogramma. Kom je met het openbaar vervoer, dan zorgen wij voor vervoer naar de Sallandse Heuvelrug. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant, omdat het geen pakketreis betreft.

Bekijk de voorwaarden van Northern Pioneers.