Northern Pioneers Wintertochten

Wil je een wintertrekking, een winter-survivaltraining of een huttentocht op sneeuwschoenen doen in Noorwegen? Of dichter bij huis ontdekken hoe het is om in de winter te kamperen? Bekijk hieronder ons avontuurlijke winteraanbod!

Eenzame hiker op weg naar DNT-hut in Noorwegen.

Wintertrekking Noorwegen
Een experience-reis
(The Arctic)

Eenzame hiker op weg naar DNT-hut in Noorwegen.

Ervaar hoe je kunt leven in de winterwildernis tijdens deze trekking op sneeuwschoenen, met winterkamperen.


Cursus winterkamperen Duitsland
(Harzgebergte)

uitzicht op besneeuwd bos en sneeuwschoenen vanuit hutje

Ontdek de fysieke en mentale kant van winterkamperen. Een weekend vol kennis en tips, afgewisseld met winterhikes.


Sneeuwschoenwandelen door de Noorse bergen naar een jagershut.

Winter-survivaltraining voor je eigen tochten Noorwegen

Sneeuwschoenwandelen door de Noorse bergen naar een jagershut.

Wil je veilig zelfstandig wintertrekkings en expedities gaan maken? Dan is dit dé training voor jou.


Uitzicht op sneeuwlandschap en bergen vanuit hut tijdens huttentocht in Noorwegen

Sneeuwschoenwandelen met huttentocht Noorwegen

Uitzicht op sneeuwlandschap en bergen vanuit hut tijdens huttentocht in Noorwegen

Op sneeuwschoenen door een prachtig berglandschap met overnachtingen in knusse berghutten.


Erkend CSWI/IWG & WGA-wildernisgids | Erkend SBB-leerbedrijf

De winter

Voor wie avontuur zoekt, heeft de wildernis ’s winters veel te bieden. Durf je voorbij de zomerse kampeervakantie of de normale wintersportvakantie te kijken? Dan gaat er een wereld vol nieuwe ervaringen voor je open.

👀 Onze wintertrekkings zijn een experience-reis, waarbij alles om de beleving draait. Tijdens deze trekkings leef je onder begeleiding van een gids een week lang in winterse omstandigheden. Je maakt kennis met avontuurlijke activiteiten, zoals winterkamperen en sneeuwschoenwandelen, die gedurende de week je normale routine worden. Daarnaast overnacht je een keer in een knusse berghut. Een wintertrekking is niet zomaar een weekje wandelen en kamperen. Daarom houden we bij deze trekking een voorbereidende bijeenkomst in Nederland.

👀 Wil je eerst een keer ervaren hoe het is om in de winter te kamperen? Dan is ons gevarieerde weekend winterkamperen in Duitsland een leuke manier om je grenzen naar de winter te verleggen.

👀 De winter-survivaltrainingen zijn bedoeld voor wie in de toekomst zelfstandig een wintertrekking of winterexpeditie wil gaan doen. Je leert wat je moet kunnen om veilig zelfstandig een tocht door de winterwildernis te maken. Hierbij wordt een goede inzet van jou als cursist verwacht. Om de training tot een succes te maken, houden we een uitgebreide voorbereidingsdag in Nederland.

👀 Kies je voor een huttentocht, dan slaap je elke nacht in een gemoedelijke hut met houtkachel. Deze tocht is ideaal voor wie de Noorse winterwildernis wil beleven onder comfortabele omstandigheden. We hebben een berghut als uitvalsbasis voor onze activiteiten. Naast de daghikes en de 2-daagse hike met overnachting in een andere berghut kun je meedoen aan verschillende workshops.

👉 Onze wintertrekkings, winter-survivaltrainingen en winterhuttentochten vinden in Zuid-Noorwegen plaats. Dit gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Bovendien kun je hier het noorderlicht soms zien. Je hoeft voor een bijzondere wintervakantie dus niet helemaal naar Lapland te reizen.

In de natuur leven is een ideale manier om even helemaal te onthaasten en mentaal tot rust te komen. Pas op: dit kan tot nieuwe inzichten in je huidige leven leiden 🙂

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers? 
Lees hier alle klantervaringen

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Noorderlichtreizen met Northern Pioneers Wildernistrekkings

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van onze activiteiten.