Sneeuwschoenwandelen met huttentocht – Noorwegen

Uitzicht op sneeuwlandschap en bergen vanuit hut tijdens huttentocht in Noorwegen


Bestemming: Noorwegen, Setesdal
Duur: 7 dagen
Prijs: € 999,- p/p
Niveau: beginners
Datum: 7 t/m 13 maart 2021 (zie agenda)

Een week lang sneeuwschoenwandelen door het bergachtige winterlandschap van Zuid-Noorwegen. Na prachtige daghikes overnacht je in knusse hutten in the-middle-of-nowhere.

Activiteiten:
Sneeuwschoenwandelen met dagrugzak | overnachten in hutten | quinzee (sneeuwhut) bouwen en erin slapen | genieten van de winterse natuur

Gebied

Het Setesdal is een gebied vol ruige wildernis in het zuidwesten van Noorwegen. Het wordt gekenmerkt door heuvels en vlakten en gaat op sommige plekken over in een echt middelgebergte met toppen van meer dan 1300 meter. In de bergen liggen verschillende hutten, waardoor dit gebied zich prima leent voor een avontuurlijke huttentocht op sneeuwschoenen.

Tochtbeschrijving

Deze tocht start vanaf een camping, vanaf waar we de eerste dag een hike maken, zodat je aan het wandelen met sneeuwschoenen kunt wennen. Op dag 2 trekken we hoger de bergen in en zullen we andere berghutten aandoen. Bij één hut verblijven we 2 dagen. Je kunt dan kiezen om mee te gaan op een daghike, maar je kunt ook een quinzee (sneeuwhut) gaan bouwen en erin slapen. De laatste dag keren we tijdens een lange dag hiken terug naar de camping.

Lees meer over deze wintertocht

Kortingen
€ 25,- korting bij boeking uiterlijk een half jaar van tevoren

Algemeen
7-daagse huttentocht met sneeuwschoenwandelen. De mogelijkheid bestaat om een quinzee (sneeuwhut) te bouwen en erin te slapen. Je wordt begeleid door een gediplomeerd wildernisgids.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Inspanningscategorie
Categorie 1 B/C PLUS – zie uitleg onder Algemeen. Geschikt voor beginners. Voor deze wintertrekking moet je van winterse kou houden.

Weertype
Het weer kan sterk variëren, van mooi winterweer met een zonnetje, tot regen en hagel of zelfs een sneeuwstorm. Overdag en ’s nachts kan de temperatuur onder 0 °C liggen. Ook temperaturen van -20 °C zijn ’s nachts niet ongewoon.

Te lopen afstand
Op maandag maken we een flinke dagwandeling vanaf de camping en kun je wennen aan het lopen met sneeuwschoenen. Daarna worden de afstanden geleidelijk opgebouwd.

Benodigdheden
Voorafgaand aan de reis ontvang je een uitgebreide paklijst waarop je precies kunt zien wat je zelf moet meenemen en waar wij voor zorgen. Wat je zelf in ieder geval moet meenemen zijn persoonlijke zaken, zoals een ruime dagrugzak en (winter)wandelschoenen. Als je in je zelfgebouwde sneeuwhut wilt slapen, moet je een eigen mummieslaapzak en slaapmat meenemen. Voor de hutovernachtingen volstaan een dekbedovertrek en kussensloop.

Voeding, ook voor vegetariërs en veganisten
Wij zorgen voor alle maaltijden. Snacks voor tussendoor moet je zelf meenemen. Ben je vegetariër of veganist of heb je een allergie? We houden rekening met je wensen.

Inclusief
– alle overnachtingen
– alle maaltijden
– gebruik van sneeuwschoenen en wandelstok
– begeleiding door een wildernisgids

Exclusief
– reis (eventueel carpoolen in overleg)
– persoonlijke uitgaven
– reis- en/of annuleringsverzekering (dekking voor pakketreizen)

Ernaartoe
Het gebied is goed te bereiken met de auto en redelijk goed met het openbaar vervoer. Je ontvangt voorafgaand uitgebreide informatie over de mogelijkheden om naar de plek van samenkomst te reizen. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

STO Garant Op deze pakketreis is de garantieregeling van STO Garant van toepassing|Bekijk ook onze voorwaarden.