Sneeuwschoenwandelen met huttentocht – Noorwegen

Uitzicht op sneeuwlandschap en bergen vanuit hut tijdens huttentocht in Noorwegen


Bestemming: Noorwegen, Setesdal
Duur: 7 dagen
Prijs: € 999,- p/p
Niveau: beginners
Datum: maatreis voor groepen | datum in overleg
(zie agenda)

Een week lang sneeuwschoenwandelen door het bergachtige winterlandschap van Zuid-Noorwegen. Na prachtige daghikes overnacht je in knusse hutten in the-middle-of-nowhere.

Activiteiten:
Sneeuwschoenwandelen met dagrugzak | overnachten in hutten met kachel | genieten van de winterse natuur

Gebied

Het Setesdal is een gebied vol ruige wildernis in het zuidwesten van Noorwegen. Het wordt gekenmerkt door heuvels en vlakten en gaat op sommige plekken over in een echt middelgebergte met toppen van meer dan 1300 meter. In de bergen liggen verschillende hutten, waardoor dit gebied zich prima leent voor een avontuurlijke huttentocht op sneeuwschoenen.

Tochtbeschrijving

We beginnen op een camping, waar je de eerste dag instructie krijgt over hoe je met sneeuwschoenen moet lopen. Tijdens de hike die we die dag maken, kun je gelijk aan het wandelen met sneeuwschoenen wennen. Sneeuwschoenwandelen is helemaal niet moeilijk, maar het is wel comfortabeler als je even hebt kunnen oefenen voordat we op pad gaan. Op dag 2 lopen we naar de eerste berghut op onze route en trekken we hoger de bergen in, tot boven de boomgrens. Vanaf deze ‘arctisch’ gelegen hut, lopen we de dag erna door naar een andere hut, die meer in een bebost dal ligt. Hier verblijven we 2 dagen, en vanuit deze hut maken we een mooie lange daghike door de verstilde omgeving, met kans op kuddes wilde rendieren. ’s Avonds is er dan tijd voor wat slappe of inspirerende kampvuurpraat rondom het warme vuur. Op de laatste dag maken we een lange hike terug naar de camping, waar we de week afsluiten met een gezellige winterbarbecue.

Lees meer over deze wintertocht

Kortingen
€ 25,- korting bij boeking uiterlijk een half jaar van tevoren

Algemeen
7-daagse huttentocht met sneeuwschoenwandelen. Je wordt begeleid door een erkend wildernisgids.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Inspanningscategorie
Categorie 1 B/C PLUS – zie uitleg onder Algemeen. Geschikt voor beginners. Voor deze wintertrekking moet je van winterse kou houden.

Weertype
Het weer kan sterk variëren, van mooi winterweer met een zonnetje, tot regen en hagel of zelfs een sneeuwstorm. Overdag en ’s nachts kan de temperatuur onder 0 °C liggen. ’s Nachts kunnen temperaturen van -20 °C voorkomen.

Te lopen afstand
Op maandag maken we een flinke dagwandeling vanaf de camping en kun je wennen aan het lopen met sneeuwschoenen. Daarna worden de afstanden geleidelijk opgebouwd.

Benodigdheden
Voorafgaand aan de reis ontvang je een uitgebreide paklijst waarop je precies kunt zien wat je zelf moet meenemen en waar wij voor zorgen. Wat je zelf in ieder geval moet meenemen zijn persoonlijke zaken, zoals een ruime dagrugzak en (winter)wandelschoenen. Voor de hutovernachtingen volstaan een dekbedovertrek en kussensloop. Uiteraard ontvang je van tevoren alle informatie die je nodig hebt om onder winterse omstandigheden comfortabel te kunnen leven, bijvoorbeeld over kleding. We houden in het programma altijd rekening met de kou en met wat de deelnemers aankunnen.

Voeding, ook voor vegetariërs en veganisten
Wij zorgen voor alle maaltijden. Snacks voor tussendoor moet je zelf meenemen. Ben je vegetariër of veganist of heb je een allergie? We houden rekening met je wensen.

Inclusief
– alle overnachtingen
– alle maaltijden
– gebruik van sneeuwschoenen en wandelstok
– begeleiding door een erkend wildernisgids

Exclusief
– reis (eventueel carpoolen in overleg)
– persoonlijke uitgaven
– reis- en/of annuleringsverzekering (dekking voor pakketreizen)

Ernaartoe
Het gebied is goed te bereiken met de auto en redelijk goed met het openbaar vervoer. Je ontvangt voorafgaand uitgebreide informatie over de mogelijkheden om naar de plek van samenkomst te reizen. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

STO Garant Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Bekijk ook de voorwaarden van Northern Pioneers.