Trainingen bedrijven & scholen

Heb je als reisorganisatie of onderwijsinstelling met ‘outdoor’ in het programma behoefte aan specialistische wilderniskennis? Dan vormen onze maatcursussen een ideale aanvulling op je eigen kennis.

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een bijzondere teambuilding waarin je een week lang op elkaar bent aangewezen onder uitdagende omstandigheden? Wij organiseren actieve wildernis-teambuildings op maat, waarin alles draait om samenwerking, grenzen verleggen en elkaar en jezelf anders leren kennen.

Steeds meer coaches integreren natuuractiviteiten in hun programma’s. Wil je zelf extra training in bepaalde outdoor-skills? Vraag ons naar de persoonlijke trainingsmogelijkheden. Of wil je met je coachees een week de wildernis in, maar mis je bepaalde ervaring of materialen? We denken graag met je mee over de opzet van zo’n week, waarin wij voor de organisatie en de wildernisactiviteiten zorgen en jij voor het coachingsprogramma.

Reisorganisaties

Bied je als reisorganisatie reizen aan waarbij je reisleiders langere of kortere tijd met groepen in afgelegen natuurgebieden verblijven? Dan is het belangrijk dat zij weten met welke gevaren zij te maken kunnen krijgen en hoe zij hierop adequaat kunnen reageren.

Daarom bieden we voor toeristische reisleiders speciale trainingen waarin veiligheid, planning, navigatie en overlevingstechnieken centraal staan.

Voor wie zijn dergelijke cursussen o.a. bedoeld?
– Reisleiders en vrijwillige tochtbegeleiders die navigatie- en survival-skills willen leren om groepen veilig mee te nemen in wildernisgebieden.
– Reisorganisaties die hun reisleiders veiligheidskennis en vaardigheden willen meegeven voor momenten dat ze in afgelegen natuurgebieden werken.
– Coachingbedrijven die activiteiten aanbieden in wildernisgebieden.

Om een idee van de inhoud te krijgen, kun je onze cursussen onder Trekkingschool en Navigatieschool bekijken. Deze cursussen kunnen worden aangeboden zoals ze worden beschreven, of aan je wensen worden aangepast.


Onderwijsinstellingen

Ben je een onderwijsinstelling die opleidt voor beroepen in de buitensport? En zoek je voor je school naar externe trainingen over hiking en trekking, navigatie en survival in alle seizoenen? Onze trainingen zijn een uitkomst als je als school bijvoorbeeld over onvoldoende ‘in huis’ kennis, organisatorische mogelijkheden of uitrusting beschikt.

Daarnaast kunnen wij ook cursusreaders bij de trainingen schrijven.

Voor wie zijn dergelijke cursussen o.a. bedoeld?
– Scholen die opleidingen aanbieden op het gebied van trekking, hiking en survival (bijv. CIOS).
– Docenten van scholen die ‘outdoor’ en natuur in hun onderwijs willen implementeren.

Om een idee van de inhoud te krijgen, kun je onze cursussen onder Trekkingschool en Navigatieschool bekijken. Deze cursussen kunnen worden aangeboden zoals ze worden beschreven, of aan je wensen worden aangepast.

trainingen voor reisorganisaties en scholen en teambuilding voor bedrijven

Teambuilding

Onder begeleiding van een erkend wildernisgids/survivalinstructeur ga je met je groep de wildernis in. Je loopt dagelijks met je rugzak op een bepaalde afstand. Tijdens en na het lopen krijg je niet alleen te maken met allerlei hindernissen, zoals pittige beklimmingen en afdalingen, rivieren die moeten worden doorgestoken of slecht weer, je doet ook kennis op over het overleven in de natuur.

Doel van deze teambuilding
Door eigen kracht, inspanning, doorzettingsvermogen en inventiviteit komen de deelnemers zelfverzekerder, energieker en wellicht met nieuwe ideeën uit de wildernis terug – als individu en als groep – wat weer een positieve uitwerking heeft op hun functioneren binnen het bedrijf.

Algemeen

We maken gebruik van verschillende fraaie cursuslocaties in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Standaarduitrusting hoort bij de cursussen/trainingen. In overleg kunnen we ook aanvullende uitrusting verzorgen.

Alle trainingen worden gegeven door een erkend wildernisgids / survivalinstructeur (CSWI/IWG & WGA).

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers? Lees hier de klantervaringen

👉 Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden en inhoud van een maatcursus.


Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van onze activiteiten.