Noorwegen – Rugzaktrektocht Jotunheimen

Twee trekkingcursisten met rugzak wandelen langs blauw groen meer en bergen in Noorwegen


Bestemming: Noorwegen, Jotunheimen
Duur: 8 dagen
Prijs: € 895,- p/p
Niveau: gemiddeld gevorderden
Datum: 15 t/m 22 augustus 2021 (zie agenda)

Deze 8-daagse rugzaktrektocht voert je door een ruig berggebied met prachtige groene dalen en de hoogste berg van Noorwegen. Hét ideale gebied voor een uitdagende tocht door ongerepte bergwildernis. Heb je al ervaring met bergwandelen met een rugzak of wil je voor jezelf een grens verleggen? Dan kun je mee op deze tocht!

Activiteiten
Wandelen met een rugzak | wildkamperen | vissen | genieten van spectaculaire natuur in een onbekend deel van Jotunheimen | wildspotten | back-to-basics leven

Gebied

Jotunheimen is een van de mooiste nationale parken van Noorwegen en ligt zo’n 300 km boven Oslo. Het gebied wordt getypeerd door imposante bergen met eeuwige sneeuw en idyllische groene dalen, afgewisseld met mooie, zuivere meren waaruit je het water zo kunt drinken. Ook is dit het gebied waar je de hoogste berg van Noorwegen (en Noord-Europa) vindt en je pad zomaar gekruist kan worden door een kudde wilde rendieren.

Tochtbeschrijving

Tijdens deze rugzaktrektocht staat het genieten van de spectaculaire Noorse natuur centraal. We starten onze tocht vanaf een camping aan de rand van het nationaal park en trekken hier in een week doorheen. Dagelijks word je verrast door prachtige vergezichten en imposante bergen en als je ’s ochtends uit je tent kijkt, bestaat de kans dat je oog in oog staat met wilde rendieren. Ook is dit een ideaal gebied om de berglemming te ontmoeten.
Jotunheimen kent een aantal toeristische highlights. Wij kiezen ervoor om juist de onbekendere delen van Jotunheimen te doorkruisen, die qua natuurschoon niet minder spectaculair zijn. Bovendien ervaar je in deze gebieden veel meer de rust waar de Noorse bergen om bekend staan.
Alles wat we die week nodig hebben gaat in onze rugzakken mee. Dus ook het eten, want onderweg zijn geen winkels.
Kamperen doen we in het wild. De meertjes zitten vol lekkere vis en we gaan dus proberen om ten minste een keer verse vis als avondmaal bij elkaar te vangen.

De tocht

Wildernistrektocht onder begeleiding van een wildernisgids. Centraal staat de spectaculaire Noorse natuur. Je ontdekt hoe je met minimale middelen in je rugzak back-to-basics door de wildernis kunt trekken.

Wat kun je bijvoorbeeld verwachten
– spectaculaire natuur
– vissen en bij vangst schoonmaken en bereiden
– wildkamperen
– back-to-basics leven

Lees meer over deze wildernistrekking

Kortingen
€ 25,- korting bij boeking uiterlijk een half jaar van tevoren
10% korting op de navigatiecursus in Wierden – leer vooraf navigeren en perfectioneer je kennis tijdens de trekking

Algemeen
8-daagse wildernistrekking / bergtrekking, waarvan 6 loopdagen en 2 dagen basiskamp.
Je wordt begeleid door een erkend wildernisgids.

Dit is een begeleide trekking. Wil je leren wat er nodig is om zelfstandig een wildernistrekking te lopen? Kies dan voor de cursussen van de Trekkingschool. Hierin doe je uitgebreide kennis op over onder andere navigatie, overlevingstechnieken en veiligheid.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Inspanningscategorie
Categorie 2 C – zie uitleg onder Algemeen. Deze trekking is geschikt voor wie al enige ervaring met het lopen met een rugzak en/of bergwandelen heeft.

Omdat sommige stukken van deze trekking pittig zijn, word je na aanmelding verzocht een kort vragenformulier in te vullen. Laat je hierdoor niet afschrikken! Dit is bedoeld om samen met jou te bekijken of deze trekking aansluit bij je conditie en/of ervaring. We willen je namelijk een mooi avontuur bieden en het zou jammer zijn als dat vanwege een te rooskleurige inschatting van de tocht niet lukt. Als blijkt dat deze trekking op dit moment niet bij je conditie en/of ervaring past, dan zullen we je vrijblijvend een goed alternatief voorstellen.

Als beginner kun je ook kiezen voor deze rugzaktrektocht in Zweden.

Weertype
Het weer kan sterk variëren, van volle zon bij temperaturen boven 20 graden, tot regen en hagel. Ook moet je altijd rekening houden met nachtvorst. In een week heb je vaak een beetje van alles.

Te lopen afstand
Circa 80 km (tussen 10 en 20 km per dag). De afstand die we lopen is afhankelijk van waartoe de groep in staat is. Bepalend is het tempo van de langzaamste loper. Om aan het lopen met een rugzak te wennen, worden de afstanden geleidelijk opgebouwd.

Uitrusting
Voorafgaand aan de reis ontvang je een uitgebreide paklijst waarop je precies kunt zien wat je zelf moet meenemen en waar wij voor zorgen. Wat je zelf in ieder geval moet meenemen zijn persoonlijke zaken, zoals een trekkingrugzak, mummieslaapzak en wandelschoenen. We hebben een aantal extra trekkingrugzakken, die we gratis uitlenen. Daarnaast kun je van ons een aantal items huren, zoals slaapmatten.

De spullen die mee moeten in de rugzak, worden over groepen van 2 verdeeld om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Bovendien ontvang je bij de paklijst een tool waarmee je gemakkelijk uitrekent wat je rugzak met inhoud weegt. Zo begin je met het juiste rugzakgewicht aan de trekking.

Voeding, ook voor vegetariërs en veganisten
Wij zorgen voor alle maaltijden. Snacks voor tussendoor moet je zelf meenemen. Ben je vegetariër of veganist of heb je een allergie? We houden rekening met je wensen.

Inclusief
– alle overnachtingen
– alle maaltijden
– 1 visvergunning
– gebruik van leenuitrusting, o.a. bushcraftmes, tarp – slaap je liever in een tent, dan moet je zelf een trekkerstentje meenemen
– gebruik van kaarten, kompas en gps, voor wie vooraf onze navigatiecursus heeft gevolgd

Exclusief
– reis
– extra visvergunningen
– persoonlijke uitgaven
– reis- en/of annuleringsverzekering (dekking voor pakketreizen)

Ernaartoe
Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Je ontvangt voorafgaand uitgebreide informatie over de mogelijkheden om naar de plek van samenkomst te reizen. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

STO Garant Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Bekijk ook de voorwaarden van Northern Pioneers.