Noorwegen – Rugzaktrektocht Jotunheimen

Twee trekkingcursisten met rugzak wandelen langs blauw groen meer en bergen in Noorwegen


Bestemming: Noorwegen, Jotunheimen
Duur: 8 dagen
Prijs: € 945,- p/p
Niveau: gemiddeld gevorderden
Datum: 20 t/m 27 augustus 2023 (zie agenda)

Deze 8-daagse rugzaktrektocht voert je door een ruig berggebied met prachtige groene dalen en de hoogste bergen van Noorwegen. Hét ideale gebied voor een uitdagende tocht door ongerepte bergwildernis.
Als bonus kun je meedoen aan de beklimming van de Galdhøppigen.

Activiteiten
Wandelen met een rugzak | wildkamperen | vissen | genieten van spectaculaire natuur in een onbekend deel van Jotunheimen | wildspotten | back-to-basics leven | beklimming van de Galdhøppigen | onthaasten

Gebied

Jotunheimen is een van de mooiste nationale parken van Noorwegen en ligt zo’n 300 km boven Oslo. Het gebied wordt getypeerd door imposante bergen met eeuwige sneeuw en idyllische groene dalen, afgewisseld met mooie, zuivere meren waaruit je het water zo kunt drinken. Ook is dit het gebied waar je de Galdhøppigen, de hoogste berg van Noorwegen (en Noord-Europa), vindt en je pad zomaar gekruist kan worden door een kudde wilde rendieren.

Tochtbeschrijving

Tijdens deze rugzaktrektocht staat het genieten van de spectaculaire Noorse natuur centraal. We starten onze tocht vanaf een camping aan de rand van het nationaal park en trekken hier in een week doorheen. Dagelijks word je verrast door prachtige vergezichten en imposante bergen en als je ’s ochtends uit je tarp of tent kijkt, bestaat de kans dat je oog in oog staat met wilde rendieren. Ook is dit een ideaal gebied om de berglemming te ontmoeten.
Jotunheimen kent een aantal toeristische highlights. Wij kiezen ervoor om juist de onbekendere delen van Jotunheimen te doorkruisen, die qua natuurschoon niet minder spectaculair zijn. Bovendien ervaar je in deze gebieden veel meer de rust waar de Noorse bergen om bekend staan.
Alles wat we die week nodig hebben gaat in onze rugzakken mee. Dus ook het eten, want onderweg zijn geen winkels.
Kamperen doen we in het wild. Je kunt ervoor kiezen in een eenpersoons trekkerstent te slapen (avontuurlijk) of onder een tarp (heel avontuurlijk). De meren zitten vol lekkere vis en we gaan dus proberen om ten minste een keer verse vis als avondmaal bij elkaar te vangen.

Extra! Op de zondag na de trekking kun je – bij goed weer – gratis deelnemen aan een tocht naar de top van de Galdhøppigen, waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de omgeving. Dit is inclusief een gratis extra nacht verblijf en maaltijden.

De tocht

Wildernistrektocht onder begeleiding van een erkend wildernisgids / survivalinstructeur (CSWI/IWG & WGA). Centraal staat de spectaculaire Noorse natuur. Je ontdekt bovendien hoe je met minimale middelen in je rugzak back-to-basics door de wildernis kunt trekken.

Lees meer over deze wildernistrekking

Kortingen
10% korting op de navigatiecursus in Wierden – leer vooraf navigeren en perfectioneer je kennis tijdens de trekking

Algemeen
8-daagse wildernistrekking / bergtrekking, waarvan 6 loopdagen en 2 dagen basiskamp. Met als extra een beklimming van de Galdhøppigen.
Je wordt begeleid door een erkend wildernisgids / survivalinstructeur (CSWI/IWG & WGA).

Dit is een begeleide trekking. Wil je leren wat er nodig is om zelfstandig een wildernistrekking te lopen? Kies dan voor de cursussen van de Trekkingschool. Hierin doe je uitgebreide kennis op over onder andere navigatie, overlevingstechnieken en veiligheid.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Inspanningscategorie
Categorie 2 C – zie uitleg onder Algemeen. Deze trekking is geschikt voor wie al enige ervaring met het lopen met een rugzak en/of bergwandelen heeft. Heb je nog niet eerder in de bergen en/of met een trekkingrugzak gelopen en lijkt deze trekking je wat? Mail of bel ons dan gerust vrijblijvend om te kijken of je fysiek aan deze trekking zou kunnen meedoen.
Absolute beginners kunnen het beste kiezen voor de rugzaktrektocht in Zweden.

Weertype
Het weer kan sterk variëren, van volle zon bij temperaturen boven 20 graden, tot regen en hagel. Ook moet je altijd rekening houden met nachtvorst. In een week heb je vaak een beetje van alles.

Te lopen afstand
Circa 80 km (tussen 10 en 20 km per dag). De afstand die we lopen is afhankelijk van waartoe de groep in staat is. Bepalend is het tempo van de langzaamste loper. Om aan het lopen met een rugzak te wennen, worden de afstanden geleidelijk opgebouwd.

Uitrusting
Voorafgaand aan de reis ontvang je een uitgebreide paklijst waarop je precies kunt zien wat je zelf moet meenemen en waar wij voor zorgen. Wat je zelf in ieder geval moet meenemen zijn persoonlijke zaken, zoals een trekkingrugzak, mummieslaapzak en wandelschoenen. We hebben een aantal extra trekkingrugzakken, die we gratis uitlenen. Daarnaast kun je van ons een aantal items huren, zoals slaapmatten.

De spullen die mee moeten in de rugzak, worden over groepen van 2 verdeeld om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Bovendien ontvang je bij de paklijst een tool waarmee je gemakkelijk uitrekent wat je rugzak met inhoud weegt. Zo begin je met het juiste rugzakgewicht aan de trekking.

Voeding, ook voor vegetariërs en veganisten
Wij zorgen voor alle maaltijden. Snacks voor tussendoor moet je zelf meenemen. Ben je vegetariër of veganist of heb je een allergie? We houden rekening met je wensen.

Inclusief
– alle overnachtingen
– alle maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) (snacks voor tussendoor moet je zelf voor zorgen)
– 1 visvergunning
– gebruik van leenuitrusting, o.a. firesteel, Mora-bushcraftmes, kampeeruitrusting, tarp of tent
– gebruik van kaarten, kompas en gps, voor wie vooraf onze navigatiecursus in Wierden heeft gevolgd
– begeleiding door een erkend wildernisgids / survivalinstructeur (CSWI/IWG & WGA)
– een leuk videoverslag op YouTube (voor wie dat wil)

Exclusief
– reis (vraag ons naar een indicatie van de reiskosten en reismogelijkheden)
– reis- en/of annuleringsverzekering (wij raden aan deze verzekeringen af te sluiten)

Ernaartoe
Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Je ontvangt voorafgaand uitgebreide informatie over de mogelijkheden om naar de plek van samenkomst te reizen. Deelnemers die samen willen reizen worden met elkaar in contact gebracht.

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers? Lees hier de klantervaringen

Meer informatie vind je onder Algemeen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

STO Garant Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Bekijk ook de voorwaarden van Northern Pioneers.