Bushcraft en survival op een onbewoond eiland | Zweden

Verslag cursus bushcraft en survival op een onbewoond eiland

Alweer een tijdje geleden, begin oktober 2021, gaf ik samen met Bas voor de eerste keer de weekcursus overleven op een onbewoond eiland in Zweden.

Het scenario bij deze cursus is dat je na een pauze je kano ziet wegdrijven en je langere tijd op jezelf en de natuur bent aangewezen. Tot er hulp komt. Dus hoe overleef je en hoe zorg je dat je gevonden kunt worden. Dat leerden de cursisten o.a. bij deze cursus.


Op het eiland hebben ze o.a. heel uitgebreid geleerd hoe je vuur maakt. Op verschillende manieren en met verschillende materialen: uit de natuur, maar ook met een paar handigheidjes die je makkelijk in je survivalpakket meeneemt. Bijvoorbeeld thuis klaargemaakte watten met vaseline. Daarnaast kwamen zaken als water vinden en zuiveren, een onderkomen maken van alleen je grondzeil, vissen en eetbare en nuttige bomen en planten aan bod.

De tweede helft van de week werden we ‘gered’ en moesten de cursisten de op het eiland geleerde skills in de praktijk brengen op een plek die een stuk ruiger was dan het eiland.

Zonsondergang Zweden tjidens bushcraft en survival op een onbewoond eiland.

Wil je ook leren overleven op een onbewoond eiland?
Lees hier meer over deze cursus op.

Plaats een reactie