Winterhuttentocht en trektocht op sneeuwschoenen in Noorwegen

Half maart maakte ik als WGA-gids een winterhuttentocht met een leuk stel dat wel eens een trektocht op sneeuwschoenen wilde maken door de winterwildernis van Noorwegen.

Deze berghut van DNT in Noorwegen is ons thuis

Zo’n trektocht is voor mij altijd een leuke, wat relaxte afsluiting van mijn periode in de winter in Noorwegen. We verblijven in onbemenste berghutten van de DNT, de Noorse bergsportvereniging. Van daaruit doen we activiteiten en maken we sneeuwwandelingen door de wildernis.

Los van de eerste en laatste dag – zul je altijd zien – hebben we vooral bewolkt weer en wat sneeuw gehad. Als je het kunt waarderen – zoals ik en de deelnemers – is het een prachtige ervaring om door een volledig zwart-witte wereld te lopen. De zon liet zich af en toe eens door de wolken heen zien, wat gelijk voor een spectaculair grijs-wit tintenspel zorgde. Misschien wel meer dan 50.

Daghike boven de boomgrens in Noorwegen

Het leven deze week was erg ontspannen qua tempo. Dat is o.a. de bedoeling van zo’n week: lekker onthaasten! Zodra we klaar waren voor de dag, gingen we aan de slag met workshops, zoals navigatie en lawineveiligheid of een mooie hike.

De enige keer dat we er echt op tijd uit gingen, was voor de 2-daagse trektocht met overnachting naar een DNT-berghut op 1300 meter hoogte. Een enigszins pittige tocht voor de beginnende sneeuwschoenwandelaars. Maar na een nachtje slapen in een fijn bed en een goede maaltijd, ging het de volgende dag een heel stuk makkelijker.

Het was een erg leuke week met een sympathiek en gezellig stel.

Bekijk het uitgebreide fotoverslag van deze tocht op Facebook

Bekijk de video van deze tocht op Youtube

Wil je zelf ook een winterhuttentocht en trektocht op sneeuwschoenen in Noorwegen meemaken? En verblijven in gezellige berghutten?
Je leest er alles over op de website van Northern Pioneers

Verslag van de winterhuttentocht in Noorwegen van Northern Pioneers in maart 2024

Plaats een reactie