U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts


  

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Over ons

Pioniers in de noordelijke wildernis

Eeuwen geleden trokken Europese ontdekkingsreizigers en pelsjagers door de ongerepte wildernis van Noord-Amerika op zoek naar nieuw land en geluk. Ze doorkruisten gebieden die nog nooit door een Europeaan waren betreden en die bevolkt werden door slechts een handvol indianenstammen. De wildernis waar deze pioniers doorheen trokken, was overweldigend en om er te kunnen overleven moesten ze zich zien te redden met wat de natuur hun te bieden had. Nu nog zijn overal ter wereld, ook in Europa, grote ongerepte gebieden te vinden waar je gefascineerd kunt raken door de planten en dieren die er leven en waar je je helemaal alleen op de wereld waant. Net als de pioniers van weleer.

Tom Verrillo | oprichter en wildernisgids

Sinds 2001 heb ik in uiteenlopende wildernisgebieden schitterende trektochten gelopen waarbij ik volledig op mijzelf was aangewezen. Het liefst ging ik naar gebieden waar ik alleen was met de natuur en ik geen mensen zou tegenkomen. De natuur, zo heb ik op mijn tochten ontdekt, is belangrijk voor mensen. Met een rugzak op dagenlang de ongerepte wildernis in, is niet alleen een mooie manier om sportief en actief bezig te zijn en spectaculaire natuur en prachtige wilde dieren te zien. Het is ook een manier om – zonder zweverig te doen – helemaal tot jezelf te komen, je eigen grenzen te verleggen en nieuwe inzichten op te doen. Met Northern Pioneers wil ik al het moois dat ik in de wildernis heb beleefd en gezien ook anderen laten ervaren. En omdat ik van een persoonlijke sfeer houd, ga ik alleen met kleine groepen op pad.

Opleiding en ervaring

Veel van mijn kennis over de wildernis en mijn ervaring heb ik in eerste instantie in de praktijk opgedaan. Ik heb tochten met groepen gelopen, veel solo, ook met mijn trouwe hond Laika, en met mijn gezin. Tijdens mijn eerste trekkings leerde ik - soms letterlijk - met vallen en opstaan de ins en outs van wildernistrekkings.

Als autodidact heb ik veel over het (over)leven in de natuur geleerd door te lezen en overlevingstechnieken zelf uit te proberen. Daarnaast heb ik een aantal cursussen over bushcraft gevolgd en heb ik kennis van dieren, diersporen en eetbare planten om mensen onderweg zoveel mogelijk mooie dingen te kunnen laten zien.

Tijdens mijn opleiding tot wildernisgids - zomer- en winterspecialist - in Nederland, Frankrijk en Canada tussen 2009 en 2014 heb ik geleerd hoe je mensen op een veilige, goede en leuke manier door wildernisgebieden kunt gidsen. Naast theorie deden we veel praktijkervaring op over onder andere oriëntatie, overlevingstechnieken en groepsdynamica, maar we werden ook fysiek beproefd onder soms barre omstandigheden.

Opleidingen:

Gediplomeerd wildernisgids / survivalinstructeur (voor alle seizoenen)
(IWG / CSWI - International Wilderness Guide – Canadian Survival and Woodstravel Instructor) - deze Canadese opleiding wordt erkend door the Interpretive Guides Association, the Wilderness Guides Association, the Rocky Mountain Parks and Parks Alberta
Verschillende bushcraft- en survivaltrainingen
Wilderness First Aid (wildernis-EHBO)
Search and rescue training

Ik ben lid van de Wilderness Guides Association, de beroepsvereniging voor wildernisgidsen die aan haar leden hoge eisen stelt op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, organisatorische vaardigheden en kennis.  

Klik op het WGA-logo om mijn persoonlijke profiel te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige gidsen/instructeurs

Volgen

Stagiairs

Joost Branderhorst - CIOS Arnhem (2018)