U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Over ons

Pioniers in de noordelijke wildernis

Eeuwen geleden trokken Europese ontdekkingsreizigers en pelsjagers door de ongerepte wildernis van Noord-Amerika op zoek naar nieuw land en geluk. Ze doorkruisten gebieden die nog nooit door een Europeaan waren betreden en die bevolkt werden door slechts een handvol indianenstammen. De wildernis waar deze pioniers doorheen trokken, was overweldigend en om er te kunnen overleven moesten ze zich zien te redden met wat de natuur hun te bieden had. Nu nog zijn overal ter wereld, ook in Europa, grote ongerepte gebieden te vinden waar je gefascineerd kunt raken door de planten en dieren die er leven en waar je je helemaal alleen op de wereld waant. Net als de pioniers van weleer.

Tom Verrillo | oprichter en wildernisgids

Sinds 2001 heb ik in uiteenlopende wildernisgebieden schitterende trektochten gelopen waarbij ik volledig op mijzelf was aangewezen. Het liefst ging ik naar gebieden waar ik alleen was met de natuur en ik geen mensen zou tegenkomen. De natuur, zo heb ik op mijn tochten ontdekt, is belangrijk voor mensen. Met een rugzak op dagenlang de ongerepte wildernis in, is niet alleen een mooie manier om sportief en actief bezig te zijn en spectaculaire natuur en prachtige wilde dieren te zien. Het is ook een manier om – zonder zweverig te doen – helemaal tot jezelf te komen, je eigen grenzen te verleggen en nieuwe inzichten op te doen. Met Northern Pioneers wil ik al het moois dat ik in de wildernis heb beleefd en gezien ook anderen laten ervaren. En omdat ik van een persoonlijke sfeer houd, ga ik alleen met kleine groepen op pad.

Opleiding en ervaring

Veel van mijn kennis over de wildernis en mijn ervaring heb ik in eerste instantie in de praktijk opgedaan. Ik heb tochten met groepen gelopen, veel solo, ook met mijn trouwe hond Laika, en met mijn gezin. Tijdens mijn eerste trekkings leerde ik - soms letterlijk - met vallen en opstaan de ins en outs van wildernistrekkings.

Als autodidact heb ik veel over het (over)leven in de natuur geleerd door te lezen en overlevingstechnieken zelf uit te proberen. Daarnaast heb ik een aantal cursussen over bushcraft gevolgd en heb ik kennis van dieren, diersporen en eetbare planten om mensen onderweg zoveel mogelijk mooie dingen te kunnen laten zien.

Tijdens mijn opleiding tot wildernisgids - zomer- en winterspecialist - in Nederland, Frankrijk en Canada tussen 2009 en 2014 heb ik geleerd hoe je mensen op een veilige, goede en leuke manier door wildernisgebieden kunt gidsen. Naast theorie deden we veel praktijkervaring op over onder andere oriëntatie, overlevingstechnieken en groepsdynamica, maar we werden ook fysiek beproefd onder soms barre omstandigheden.

Opleidingen:

Gediplomeerd wildernisgids / survivalinstructeur (voor alle seizoenen)
(IWG / CSWI - International Wilderness Guide – Canadian Survival and Woodstravel Instructor) - deze Canadese opleiding wordt erkend door the Interpretive Guides Association, the Wilderness Guides Association, the Rocky Mountain Parks and Parks Alberta
Verschillende bushcraft- en survivaltrainingen
Wilderness First Aid (wildernis-EHBO)
Search and rescue training

Ik ben lid van de Wilderness Guides Association, de beroepsvereniging voor wildernisgidsen. Deze vereniging stelt aan haar leden hoge eisen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, organisatorische vaardigheden en kennis.
Klik op het WGA-logo om mijn persoonlijke profiel te bekijken.

Sandra Verrillo-Smit

Als Tom onderweg is in Scandinavië, ben ik het aanspreekpunt voor Northern Pioneers. Ik help Tom met de administratieve kant van het bedrijf, ben zijn klankbord voor nieuwe ideeën en houd me onder andere bezig met de zoektocht naar en vergelijking van de beste materialen voor trekkings en cursussen.
Ik wandel graag in de Nederlandse natuur, het liefst met onze honden, en heb samen met Tom en ons gezin een aantal mooie trekkings in Zweden, Frankrijk en Nederland gemaakt en een kanotocht van een week in Zweden. We gaan ook graag naar Texel om even lekker niks te doen, of naar de Duitse Harz voor een actief weekend hiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige gidsen/instructeurs/stagiairs

Joost Branderhorst - CIOS Arnhem

Van jongs af aan heb ik altijd al bewondering gehad voor de natuur mede dankzij mijn grote held Bear Grylls. Hoe wilder hoe beter. De natuur was de plek waar ik helemaal tot mijzelf en tot rust kon komen. Daar heb ik geleerd hoe je vuur kon maken met een paar stukken hout, onderkomens kan maken van alleen maar natuurlijke materialen en kan leven met voedsel van het land.
Vanaf mijn 15e ben ik dankzij mijn vader begonnen met trektochten in de natuur. Door die grote passie en liefde voor de wilde natuur wilde ik graag dat andere mensen hetzelfde konden beleven als ik. Na het behalen van mijn diploma van de Mavo ben ik daarom naar het CIOS in Arnhem gegaan om de opleiding tot Buitensport Coördinator te volgen. Hier zit ik momenteel in het 2e jaar.
In dit jaar heb ik ook bij Northern Pioneers stage gelopen bij Module 1 van de trekkingsschool in Zweden. De aankomende 2 schooljaren, 2018-2019 en 2019-2020, zal ik Tom assisteren bij alle tochten en cursussen om zo mijn kennis te verbreden in het lesgeven en begeleiden bij outdoor/survival-tochten.