U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Wintertrekking met rewilding, Noorwegen

De reis

Deze reis is in de basis dezelfde als onze normale wintertrekking in Noorwegen. Het bijzondere aan deze variant is de toevoeging van het Rewilding-concept. Op deze reis word je begeleid door een gids en een coach. Het gedeelte over hiking en (over)leven in de winterwildernis komt voor rekening van wildernisgids Tom. Voor het Rewilding-deel zijn we een samenwerking aangegaan met de Belgische Bert Poffé, inspirerend avonturier, ontdekkingsreiziger en Rewilding Lifestyle Coach. Gedurende de week zal Bert je coachen naar een Rewilding Lifestyle: een manier van leven die je in staat stelt dichter bij de natuur te komen en af te rekenen met de belastende gevolgen van onze moderne maatschappij. Verderop lees je meer over Bert en over wat Rewilding precies inhoudt.

Op weg

Deze tocht start vanaf en eindigt op een camping, waar we de eerste en de laatste nacht in hutten verblijven. We trekken op onze sneeuwschoenen het gebied in en lopen in twee dagen naar de plek waar we ons basiskamp gaan inrichten.

Alles wat we nodig hebben gaat mee op onze pulka’s (expeditiesledes) en in onze dagrugzakken. We kiezen bewust voor pulka's, omdat je met een zware rugzak op veel te diep wegzakt in de sneeuw en niet comfortabel kunt lopen. Materialen en voedsel worden over teams van twee personen verdeeld om het gewicht zo laag mogelijk te houden.

Overnachten doen we onderweg in tentjes, tarps of een zelfgegraven noodshelter. Eenmaal in het basiskamp bouw je samen met je teamgenoot of alleen een quinzee (sneeuwhut) waar je de rest van de week in slaaptJe zult versteld staan hoe warm het in een quinzee is, zelfs bij temperaturen ver onder nul. Vanuit het basiskamp maken we een aantal mooie en relaxte dagwandelingen op de sneeuwschoenen en gaan we op ontdekking naar mooie plekken in de Noorse winterwildernis.

Rewilding

Deze inspannende activiteiten en het feit dat je volledig omgeven bent door de natuur, trekken je uit je comfortzone. Zo creëren we de ideale omstandigheden voor het Rewilding-traject waar Bert je in mee gaat nemen op weg naar een mooiere en betere levensstijl voor jezelf.

Hoofdlijnen van het Rewilding-programma:

- Een avondsessie met een inleiding over de rewilding lifestyle
- Ratrace en huidige levensstijl: groepsgesprek over hoe ieder op zijn manier hier slachtoffer van is
- Voeding: we vragen iedereen een kassaticket mee te brengen om de aankopen te analyseren
- Een sessie natuurlijk bewegen indien het weer dat toelaat
- Sessie 'wat wil ik echt in het leven?' - aan de hand van een aantal vragen
- Vision Quest onderweg - stiltemoment alleen
- Afsluitend rondetafelgesprek: wat nemen we mee naar huis en hoe gaan we het anders aanpakken eens terug thuis

Deze Rewilding-variant is interessant voor mensen die wel eens kritisch naar hun levensstijl willen kijken en hier iets in willen veranderen.

Over Bert

Bert Poffé: avonturier | ontdekkingsreiziger | Rewilding Lifestyle Coach
De drang naar het verkennen van de volgende bergtop, het ontdekken van de volgende vallei én de voorliefde voor natuurvolkeren, nomaden en jager-verzamelaars brachten avonturier en ontdekkingsreiziger Bert Poffé reeds naar vele adembenemende plekken in o.a. Canada, Lapland, Chili, Mongolië en Groenland. Die ervaringen inspireerden hem om mensen hier bij ons te laten proeven van een andere weg dan die van de afmattende ‘ratrace’.
Als Rewilding Lifestyle Coach helpt Bert mensen hun huidige levensstijl onder de loep te nemen en te updaten; “Door meer natuur in je dagelijks leven te brengen bekamp je een aantal neveneffecten van de huidige westerse levensstijl, obesitas, stress, depressie, burn- en boreout.”

Berts aanpak bestaat voornamelijk uit bewust omgaan met (gezonde en natuurlijke) voeding, natuurlijk bewegen, bushcraft- en survivaltechnieken als metafoor voor wat echt belangrijk is, én mindset.

In maart 2019 sloegen Tom en Bert de handen in elkaar om samen een winterse trektocht met Rewilding te organiseren in Noorwegen. De Northern Pioneers-wintertocht wordt voor sommige deelnemers een klein beetje, voor anderen wat meer, een ‘out of the comfortzone’-beleving. En net die zone creëert het perfecte kader om, in groep en individueel, stil te staan bij onze levensstijl back home en dingen vanuit een ander (rewilding) perspectief te bekijken.

Meer info over Berts avonturen en expedities vind je via www.bertpoffe.com
Het Rewilding Lifestyle Coaching-aspect vind je terug op www.rewildingdrum.com/eng/

Bekijk hier een impressievideo van deze reis.

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMATIE OVER DEZE REIS (code WEN2)

De tocht

Wintertrekking op sneeuwschoenen onder begeleiding van een wildernisgids en een Rewilding Lifestyle Coach. Een aantal dagen trekken afgewisseld met daghikes - sneeuwwandelen - vanuit een basiskamp. Overnachtingen in tentjes of tarps en sneeuwhutten. Aandacht voor basic wintersurvival-technieken. Coaching naar een Rewilding Lifestyle. Vanwege de winterse omstandigheden en het lopen op sneeuwschoenen met pulka’s zijn de dagelijkse loopafstanden niet al te groot.

Je moet voor deze tocht wel tegen een beetje kou kunnen, want de temperaturen kunnen variëren van net boven het vriespunt tot flink onder nul. Uiteraard ontvang je van tevoren alle informatie die je nodig hebt om onder winterse omstandigheden comfortabel te kunnen leven, bijvoorbeeld over kleding. We houden in het programma altijd rekening met de kou en met wat de deelnemers aankunnen.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende verwachten:
- beter leven door Rewilding
- sneeuwschoenwandelen
- winterkamperen
- vuur maken onder winterse omstandigheden
- sneeuwhut (quinzee) maken (en erin slapen)
- basic wintersurvival-technieken

Tochtduur

8 dagen. Van zondag t/m zondag.

Moeilijkheidsgraad

Categorie 2B/C PLUS – uitgelegd onder ‘Algemeen’.

Benodigdheden

Je krijgt voorafgaand aan de reis uitgebreide informatie over wat je moet meenemen en waar je aan moet denken. Voor de belangrijkste zaken, zoals een dagrugzak, een mummieslaapzak en waterdichte winterwandelschoenen, moet je zelf zorgen. Wij zorgen voor zaken zoals branders, brandstof, pannen en bestek en natuurlijk ook voor de sneeuwschoenen (van het topmerk Tubbs), wandelstokken en pulka’s. Wil je niet onder een tarp slapen, dan moet je zelf een trekkerstent meebrengen.

Mocht je bepaalde uitrusting echter niet hebben, dan kun je die voor een klein bedrag bij ons huren. Ook hebben we een aantal leenrugzakken.

Als deelnemer aan deze reis ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop, zodat je uitrusting die je nog nodig hebt - voor of na de reis - voor een extra aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen.

Inclusief

- alle overnachtingen (inclusief 2 hutovernachtingen aan begin en einde)
- alle maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) (snacks voor tussendoor moet je zelf voor zorgen); voor vegetariërs/veganisten kan een apart voedingspakket worden samengesteld
- gebruik van leenuitrusting (o.a. firesteel, Mora-bushcraftmes, kampeeruitrusting
- gebruik van sneeuwschoenen, pulka en wandelstok
- begeleiding door een wildernisgids en een Rewilding Lifestyle Coach

Exclusief

- reis (eventueel carpoolen of samen reizen in overleg)
- persoonlijke uitgaven
- reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering (denk aan een dekking voor pakketreizen)

Bereikbaarheid

Het gebied is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.
We adviseren je over mogelijkheden om op de plaats van vertrek te komen. Wil je graag een indicatie van de reiskosten? Stuur ons dan even een mailtje.

Periode

Zie voor exacte reisdata de Agenda.

Aantal deelnemers

Maximaal 8.

(Prijs)informatie en boeking

Prijs: € 1199,- incl. btw per persoon.

 

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Algemeen.