U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Base Camp & Hiking 

Wil je graag wandelen door ongerepte wildernis en doe je dat het liefst laagdrempelig en vanaf één plek? Kies dan voor een Base Camp & Hiking. Er is ook een variant speciaal voor honden!

Je verblijft op een mooie camping middenin de natuur, van waaruit je onder begeleiding van een wildernisgids dagwandelingen door spectaculaire wildernisgebieden en langs bijzondere natuur-highlights maakt. Elke avond koken we samen ons potje en kun je bij het kampvuur of in de tent lekker bijkomen van de inspanningen van de dag.

Tijdens sommige hikes komen er extra avontuurlijke activiteiten op je pad, zoals het beklimmen van een berg (met handen en voeten, dus zonder klimmateriaal), het passeren van sneeuwvelden, het doorsteken van een rivier of het bereiden en klaarmaken van zelfgevangen vis.

De wandelafstanden worden langzaam opgebouwd, zodat je rustig aan het lopen in een wildernisomgeving kunt wennen. Meestal wordt er ook een rustdag ingepland, die je naar eigen inzicht mag invullen. Bij sommige reizen komen voor de geïnteresseerde een aantal basics van wildernis-survival en bushcraft aan bod.

Dit type wildernisreis is ideaal voor:

- wandelaars / hikers zonder bergwandelervaring

- wandelaars / hikers die graag verder willen komen dan de routes uit de boekjes

- liefhebbers van spectaculaire natuur, rust en stilte

- iedereen die op een laagdrempelige wijze wil kennismaken met wilderniswandelen

Tip! Bij sommige van deze wildernisreizen is een workshop kaart, kompas en gps inbegrepen voor wie wil leren oriënteren.

Bekijk hieronder onze Base Camp & Hiking-reizen (ook onder het menu te vinden)

BC&Hiking

Noorwegen, Jotunheimen

BC&Hiking met je hond

Noorwegen, Jotunheimen