U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Abonneer je op de gratis

en ontvang als extra
Outdoor Facts

 

 

Gediplomeerd
wildernisgids (IWG/CSWI)


Bekijk foto- en videoverslagen op

 

Als deelnemer van Northern Pioneers ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop 

Bushcraft- en survivalcursus Nederland, Twente

Overleven in de natuur

Wil je graag iets leren over overleven in de natuur, maar wil je daarvoor niet direct een hele week naar het buitenland? Dan is ons bushcraft- en survivalweekend in Nederland een goede keus. Je maakt tijdens zo’n weekend op een laagdrempelige manier kennis met de beginselen van bushcraft en survival in een kleine groep.

Gebied

Ook al heeft Nederland niet zulke grote natuurgebieden als bijvoorbeeld Zweden, je kunt in ons land prima overlevingstechnieken leren. We nemen je tijdens deze weekendcursus mee naar ons basiskamp op een kleine camping midden in de fraaie Twentse natuur.

Beschrijving van het cursusweekend

Tijdens het weekend slaap je onder een tarp, in nauw contact met de natuur. Door de open opstelling van een tarp kan het zomaar zijn dat je ’s ochtends gewekt wordt door een brutale eekhoorn of een nieuwsgierige vogel.

Je leert veilig omgaan met je belangrijkste maatje in survivalsituaties: het bushcraftmes. Daarnaast ontdek je hoe je vuur maakt met materialen uit het bos, krijg je een korte workshop navigeren met kaart, kompas en gps, maak je een aantal vallen (zonder dieren te doden) en komen verschillende andere overlevingstechnieken langs.

Onze maaltijden koken we op het kampvuur en je leert op verschillende manieren brood bakken. In bos en veld gaan we op zoek naar eetbare planten en we proberen daarmee een maaltijd samen te stellen.

Tijdens een paar korte wandelingen in de omgeving van de camping gaan we op zoek naar wilde dieren, zoals reeën, vossen en allerlei vogels. Vergeet dus vooral niet je verrekijker mee te nemen!

INFORMATIE OVER DEZE CURSUS (code BCH2)

Cursusweekend bushcraft en survival onder begeleiding van een wildernisgids. Je leert basisbeginselen van het overleven in de natuur en leert je weg vinden tijdens de workshop navigatie met kaart, kompas en gps. Daarnaast zullen we een aantal korte wandelingen maken op zoek naar wild.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende verwachten:
- overnachten onder een tarp in contact met de natuur
- vuur maken met een firesteel
- jachttechnieken en vallen maken (we doden geen dieren)
- outdoor koken
- basic overlevingstechnieken
- workshop werken met kaart, kompas en gps

Cursusduur

3 dagen. Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag.

Moeilijkheidsgraad

Categorie 1A - uitgelegd onder 'Algemeen'.

Benodigdheden

Je krijgt voorafgaand aan het cursusweekend uitgebreide informatie over wat je moet meenemen en de reisinformatie.

Voor de belangrijkste zaken, zoals een dagrugzak, een (mummie)slaapzak en (waterdichte) wandelschoenen, moet je zelf zorgen. Wij zorgen voor zaken zoals gasbranders, gas, pannen en bestek, een tarp en een zeil. Slaap je liever in een tentje, dan moet je die zelf meenemen.

Mocht je bepaalde uitrusting niet hebben, dan kun je die voor een klein bedrag bij ons huren.

Als deelnemer aan deze reis ontvang je 10% korting bij de Bushcraftshop, zodat je uitrusting die je nog nodig hebt - voor of na de cursus - voor een extra aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen.

Inclusief

- alle overnachtingen
- gebruik van leenuitrusting (o.a. firesteel, Mora-bushcraftmes, gps, kompas, tarp, bestek)
- alle maaltijden (snacks voor tussendoor moet je zelf voor zorgen); voor vegetariërs/veganisten kan een apart voedingspakket worden samengesteld
- begeleiding door een wildernisgids
- certificaat

Exclusief

- reis er naar toe
- persoonlijke uitgaven
- reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering

Bereikbaarheid

Het gebied is goed te bereiken met de auto. Wij promoten carpoolen. Voorafgaand aan de reis wordt een deelnemerslijst rondgestuurd voor wie samen wil rijden.

Periode

Zie voor exacte reisdatums de Agenda.

Aantal deelnemers

Maximaal 8.

(Prijs)informatie en boeking

Prijs: € 159,- (incl. btw) per persoon.

 

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Algemeen.

 

 

---------------------------------------------------------------